Εισβολή στη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης

Διαδηλωτές εισέβαλαν στην ναυτική βάση της Σεβαστούπολης η οποία βρίσκεται υπό ουκρανικό έλεγχο.

Σύμφωνα με το Russia Today πρόκειται για διαδηλωτές οι οποίοι εισέβαλαν στη Βάση της Σεβαστούπολης και ύψωσαν μάλιστα ρωσικές σημαίες.

Όπως μεταδίδει το Interfax πρόκειται για χιλιάδες κόσμου οι οποίοι από το πρωί διαδήλωναν έξω από τη ναυτική βάση της Σεβαστούπολης. Περίπου στις 8 το πρωί τοπική ώρα έκοψαν την περίφραξη και εισέβαλαν μέσα στη βάση αλλάζοντας τις σημαίες.

Αυτή τη στιγμή οι διαδηλωτές διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους του ουκρανικού ναυτικού, διαπραγματεύσεις στις οποίες δεν συμμετέχουν οι ρωσικές δυνάμεις.

Από πλευράς του ουκρανικού ναυτικού υπήρξε άμεση κινητοποίηση με άνδρες να αποκλείουν τους διαδηλωτές οι οποίοι ωστόσο έσπασαν το ανθρώπινο φράγμα με αυτοκίνητα.

Οι διαδηλωτές ζητούν από τους Ουκρανούς να εγκαταλείψουν τη βάση ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχουν κληθεί και ασθενοφόρα, ωστόσο παραμένει άγνωστο το αν υπάρχουν τραυματίες.

Κάποιοι διαδηλωτές τραγουδούν συνεχώς των ρωσικό ύμνο.

Οι ομάδες αυτοάμυνας της Κριμαίας  έκαναν έφοδο σύμφωνα με το Associated Press στη ναυτική βάση της Ουκρανίας στη Σεβαστούπολη.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε στο BΒC πως οι ουκρανοί στρατιώτες που παραμένουν στην Κριμαία θα πρέπει να επιλέξουν είτε να ενταχθούν στον Ρωσικό στρατό είτε να αποχωρήσουν από τα εδάφη.

ΠΗΓΗ:newpost.gr