Νέες φωτογραφίες από δορυφόρο που δείχνουν πιθανά συντρίμμια του Boeing των Malaysian Airlines

– Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας ανακοίνωσε πως έφτασαν στα χέρια του νέεςφωτογραφίες 
– Έχουν τραβηχτεί από γαλλικό δορυφόρο και δείχνουν αντικείμενα στην περιοχή όπου βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες
– Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες στο νότιο Ινδικό Ωκεανό για συντρίμμια τουBoeing της Malaysia Airlines
– Αξιόπιστα χαρακτήρισε τα στοιχεία ο Αυστραλός πρωθυπουργός
– Επιφυλακτική η Αυστραλιανή Αρχή Ναυτικής Ασφάλειας που μίλησε για “δέσμες φυκιών”
– Προστεραιότητα στο “μαύρο κουτί” το οποίο στματάει να εκπέμπει μετά από 30 ημέρες

 

Κάθε… μέρα και νέες φωτογραφίες αντικειμένων που επιπλέουν στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, κάθε μέρα και νέες ελπίδες που θα λυθεί το μυστήριο με το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, κάθε μέρα και οι έρευνες χαρακτηρίζονται άκαρπες.

Ο νέος συναγερμός για τον εντοπισμό αντικειμένων που πιθανώς ανήκουν στο χαμένο αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες ήχησε το μεσημέρι της Κυριακής από τη… Γαλλία. Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε από τις γαλλικές αρχές πως δορυφόρος έχει εντοπίσει αντικείμενα κοντά στην περιοχή όπου γίνονται έρευνες.

“Σήμερα το πρωί, η Μαλαισία έλαβε νέες δορυφορικές εικόνες από τις γαλλικές αρχές. Η Μαλαισία αμέσως διαβίβασε αυτές τις εικόνες στο αυστραλιανό κέντρο συντονισμού της διάσωσης”, ήταν η λιτή δήλωση του Μαλαίσιου υπουργού και δε δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες για τις εικόνες.

Ούτε τι δείχνουν ούτε πόσα αντικείμενα έχουν φωτογραφήσει οι δορυφόροι, ούτε τις διαστάσεις τους ούτε αν βρίσκονται κοντά στην περιοχή όπου εντόπισαν αντικείμενα οι δορυφόροι της Αυστραλίας ή σε εκείνη που βρήκαν κάτι οι δορυφόροι της Κίνας.
Δορυφόρος της Κίνας εντόπισε στις 18 Μαρτίου ένα μεγάλο αντικείμενο διαστάσεων 22,5 επί 13 μέτρων, 120 χιλιόμετρα από το σημείο που είχε υποδείξει πριν μερικές μέρες η Αυστραλία.

Όλα αυτά ενώ οι έρευνες κάπου ανάμεσα στο νοτιοδυτικό άκρο της Αυστραλίας και την Ανταρκτική συνεχίζονται αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Δύο κινεζικά και δύο ιαπωνικά αεροσκάφη προστέθηκαν στη διεθνή επιχείρηση αναζήτησης του αεροπλάνου.

Οκτώ πολιτικά και στρατιωτικά αεροπλάνα, καθώς και πολλά εμπορικά πλοία και πολεμικά σκάφη, πρόκειται να ελέγξουν σήμερα μια έκταση μερικών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων σε απόσταση 2.000-2.500 χλμ. νοτιοδυτικά του Περθ.

Η Κίνα ανακοίνωσε πως αποστέλλει στη ζώνη πολλά πλοία και δύο αεροπλάνα Ιλιούσιν IL-76, που αναμένονται τη Δευτέρα, στο Περθ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των επιχειρήσεων, η προτεραιότητα είναι να βρεθεί το συντομότερο το “μαύρο κουτί” διότι παύει να εκπέμπει έπειτα από 30 ημέρες. Όμως ο χρόνος που περνάει δεν ευνοεί την Μαλαισία και τις 25 άλλες χώρες που συμμετέχουν στις έρευνες.

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr