Χαλάει ο καιρός από αύριο – Έρχονται βροχές και καταιγίδες – Χιόνια την Τρίτη στα ορεινά

Αλλαγή του σκηνικού του καιρού από αύριο με τοπικές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Ηπειρο, Μακεδονία και Θεσσαλία. Στα δυτικά το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Την Τρίτη, 25η Μαρτίου, αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Απο το απόγευμα στις περιοχές αυτές αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας.

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα


Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα πυκνώσουν και μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και από το μεσημέρι τοπικά 5 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος 
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και λίγα χιόνια στα ορεινά. Βαθμιαία οι βροχές θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, από το απόγευμα θα ενταθούν ενώ θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στη Θεσσαλία. Το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικό 3 με 5 και βαθμιαία στα νοτιά 6 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και μετά το μεσημέρι στις Κυκλάδες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα γίνουν πιο πυκνές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, στα βόρεια 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Το βράδυ είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα.
Άνεμοι: ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 8 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη 
Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Κεφαλονιά 
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τρίτη 25 Μαρτίου

Καιρός: στα δυτικά, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα ανατολικά καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας.
Άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 και στα νοτιά πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε πτώση.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Καιρος: στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά και στα δυτικά καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με
πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διαρκείας. Σταδιακή εξασθένηση των φαινόμενων από τα δυτικά.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα δυτικά και νοτιά 7 μποφόρ. Πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για Πέμπτη και Παρασκευή

Καιρος: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και λίγα χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά.
Βαθμιαία εξασθένηση των φαινόμενων την Παρασκευή. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες την Πέμπτη.
Ανεμοι: νοτιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.
Την Παρασκευή θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση και από το απόγευμα στα δυτικά σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε πτώση την Παρασκευή κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Η πρόγνωση για το Σάββατο

Καιρος: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ηπειρωτικά. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.