Γεύσεις: Φασολάδα με μπέικον

Φασολάδα με μπέικον
Υλικά: 25 γραμ. βούτυρο, 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κοτσάνι σέλινο, κομμένο σε φέτες, 1 καρότο κομμένο σε φέτες, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 125 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο, 25 γραμ. αλεύρι , 1/2 φλυτζάνι κόκκινο κρασί, 2 κουτ. γλυκ. γούστερ σος, 1 ματσάκι μυρωδιά, 1 κουτ. σουπ. τοματοπελτές, 800 γραμ. διάφορα φασόλια κονσέρβας ξεπλυμένα και στραγγισμένα, 3 φλ. ζεστός ζωμός λαχανικών.
Εκτέλεση
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα καρότα ώσπου να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπέικον και τα μαγειρεύουμε ώσπου να μαλακώσουν. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι, ανακατεύοντας τα συνεχώς και τα αφήνουμε για ένα λεπτό ακόμα.
2. Προσθέτουμε το ζωμό, το κρασί, τη γούστερ σος, τα μυρωδικά και τον τοματοπελτέ. Αφήνουμε τη σούπα να πάρει βράση και την ανακατεύουμε ώσπου να πήξει. Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σιγοβράσει ελαφρά για 20 λεπτά.
3. Ρίχνουμε μέσα τα διάφορα  φασόλια, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Αφαιρούμε το ματσάκι με τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
4. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή και κατά προτίμηση με ξεροψημένο ψωμί.
Ιωάννα Μπέτση