Το απόλυτο γαλάζιο για την απόλυτη απώλεια Malaysia Airlines: Η πτήση τέλειωσε στον Ινδικό…

Έφτασε επιτέλους η στιγμή της λύτρωσης για τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines που τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Μαρτίου εξαφανίστηκε από προσώπου γης, μια ώρα αφού είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ με προρισμό το Πεκίνο;

Όλα δείχνουν πως το θρίλερ φτάνει στο τέλος του. Από τη μια η αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας να δώσει εκτάκτως συνέντευξη Τύπου για “εξελίξεις” στην υπόθεση και από την άλλη η απόφαση να μεταφερούν στην Αυστραλία (που είναι επικεφαλής των ερευνών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό) οι συγγενείς των αγνοουμένων.

Σε όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών της Μαλαισίας πως υπάρχουν εξελίξεις στην υπόθεση. “Ό,τι κι αν είναι, είναι ότι έχει περιοριστεί το σημείο των ερευνών, οπότε, ό,τι ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, θα είναι σχετικό με αυτό”, είπε σε πολιτικούς συντάκτες.

 

Οι έρευνες στον νότιο Ινδικό Ωκεανό

Λίγη ώρα αφού οι αρχές της Αυστραλίας ανακοίνωσαν ότι το αεροσκάφος P-8 Poseidon του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, το πλέον εξελιγμένο ερευνητικό αεροσκάφος στον κόσμο, δεν κατόρθωσε να βρει τα “λευκά αντικείμενα” που είχε εντοπίσει νωρίτερα κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος, ήρθε μια νέα πληροφορία.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ ενημέρωσε τον Μαλαίσιο ομόλογό του πως αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας του εντόπισε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό δυο αντικείμενα, ένα στρογγυλό κι ένα ορθογώνιο που δεν αποκλείεται να ανήσουν στο εξαφανισμένο Boeing.

Αεροσκάφος P3 Orion εντόπισε τα δυο αντικείμενα 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε (από το βήμα της Βουλής και αυτή τη φορά) ο Αυστραλός πρωθυπουργός, το ένα αντικείμενο είναι γκρι ή πράσινο και κυκλικό και το δεύτερο πορτοκαλί και ορθογώνιο.

Χαρακτηριστικό των εξελίξεων το γεγονός πως οι αρχές της Αυστραλίας έμειναν να… περιφρουρούν την περιοχή για να μη χάσουν τα αντικείμενα, ενώ άνδρες της Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας έριξαν και ειδικά καπνογόνα για να “μαρκάρουν” την περιοχή.