Σε λειτουργία οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας στην Αττική

Αθήνα
Ξεκινά την Πέμπτη η λειτουργία των μονάδων υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) στην Αττική. Μέχρι όμως να στελεχωθούν με περισσότερο ιατρικό προσωπικό οι μονάδες θα θα είναι δυνατή μόνο η συνταγογράφηση φαρμάκων και η κλινική εξέταση των ασθενών. Για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων θα ξεκινήσει προμήθεια αντιδραστηρίων.

Από τις Υγειονομικές Περιφέρειες έχει σταλεί εγκύκλιος προς τους υπευθύνους των μονάδων υγείας, προκειμένου να παραλάβουν τις σφραγίδες των τοπικών ιατρείων και να καταρτίσουν πρόγραμμα ραντεβού των γιατρών.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για αποπροσανατολιστική τακτική.

Για να μην πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, κατηγορεί τους γιατρούς για υπερπληθώρα παραπεμπτικών», δηλώνει. Τονίζει ότι τα προβλήματα του Συστήματος Υγείας είναι εγγενή, αυξάνονται συνεχώς και καλεί τη «συντεταγμένη πολιτεία να ενεργήσει βάζοντας κανόνες ορθής λειτουργίας και προσφοράς υπηρεσιών».

Newsroom ΔΟΛ