Συγχαρητήρια Γεροντόπουλου στον 90χρονο ομογενή ευεργέτη Νίκο Βουρνάζο

Κατά την επίσκεψή του στη Μελβούρνη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος  Γεροντόπουλος, ζήτησε να συναντήσει προσωπικά τον 90χρονο ομογενή, Νίκο  Βουρνάζο, ο οποίος πρόσφατα πρόσφερε ενάμιση εκατομμύριο δολάρια στην ομογενειακή οργάνωση «Φροντίδα» που διαθέτει γηροκομεία και γηριατρεία για τους ομογενείς υπερήλικες.
«Ζήτησα να συναντηθούμε για να σε γνωρίσω, αλλά και για να σου εκφράσω τα συγχαρητήριά μου που ακολουθείς την παράδοση των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών» του είπε ο κ. Γεροντόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Βουρνάζος, είναι ξεχωριστή περίπτωση για την ομογένεια της Αυστραλίας, αφού σε ηλικία 78 ετών πήρε από το πανεπιστήμιο πτυχίο Φιλολογίας και στα επόμενα δέκα χρόνια έγραψε έξι βιβλία! Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής οργανώθηκε στην Εθνική Αντίσταση (ΕΑΜ -ΕΛΛΑΣ) και απολύθηκε το 1945 μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας.

Η συνάντηση με τον κ. Γεροντόπουλο έγινε στο πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτώριας όπου προσκλήθηκε ο κ. Βουρνάζος μετά από παράκληση του Έλληνα υπουργού.
Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο κ. Γεροντόπουλος βρέθηκε στην Καμπέρα, παρακολούθησε την δοξολογία στο ναό του Αγίου Νικολάου, κατέθεσε στεφάνι στο Ελληνοαυστραλιανό Μνημείο και επισκέφθηκε ομογενειακά ιδρύματα, ανάμεσα στα οποία και η Ελληνική Λέσχη που αποτελεί κόσμημα για την αυστραλιανή πρωτεύουσα. Επίσης, επισκέφθηκε το πολιτειακό κοινοβούλιο και είχε συναντήσεις με τους ομογενείς βουλευτές και γερουσιαστές Αθανάσιο Συνοδινό, Μαρία Βαμβακινού, Νίκ Ξενοφών και Νίκο Βαρβαρή.

Αργά την Τρίτη ο κ. Γεροντόπουλος μετέβη στο Σίδνεϊ, τρίτο και τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στην Αυστραλία.

ΠΗΓΗ:Neoskosmos.com