Σκηνικό κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο στήνουν οι Τούρκοι – ΒΙΝΤΕΟ

Σκηνικό κλιμακούμενης έντασης με την Ελλάδα επιχειρεί να καλλιεργήσει σε αέρα και θάλασσα στο Αιγαίο και την Αν Μεσόγειο η Τουρκία – προφανώς για να εξάγει την κρίση που ταλανίζει την κυβέρνησή της και ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό της. Τακτική που ακολουθεί – με πιο δραματικό τρόπο φυσικά – και με την Συρία, όπου υπάρχει, εξ αντικειμένου και ”εύφλεκτη ύλη”.

Μια μόλις ήμερα μετά την πρόκληση – σε συμβολικό επίπεδο – της παραβίασης εθνικού Εναέριου Χώρου στο Καστελόριζο ανήμερα της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου, υπήρξε διαρροή στον τουρκικό τύπο για δυο ακόμη περιστατικά που προβληματίζουν και οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία:

-Το πρώτο δημοσίευμα αποκαλύπτει επικίνδυνη παρενόχληση σκάφους του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος κοντά στη βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) στο Βόρειο Αιγαίο με αφορμή δήθεν παρενόχληση Τούρκων αλιέων από σκάφη του ελληνικού λιμενικού.

-Το δεύτερο δημοσίευμα αποκαλύπτει -μέσω επίσημης ανακοίνωσης – κινήσεις της Τουρκικής Αεροπορίας …επειδή , λέει , δυο ελληνικά F-16 απογειώθηκαν από την Σούδα και πήγαν …ανατολικά!!!

Διαβάστε αναλυτικά στο Onalert