Στουρνάρας: Βγάλαμε την οικονομία από την κρίση

Αθήνα
«Χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού πετύχαμε έναν άθλο χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη οικονομική ιστορία […] Βγάλαμε την οικονομία από την κρίση», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ.Στουρνάρας, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και στο πρόεδρό του προσωπικά από την αρχή μέχρι το τέλος της ομιλίας του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου.

Σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας εναντίον του, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδιώκοντας να μην γίνει η συζήτηση για την εκταμίευση της δόσης την Τρίτη στο Eurogroup-Ecofin, επιχείρησε ένα «άνευ προηγουμένου κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Δεν ήταν επί προσωπικού η πρόταση δυσπιστίας, «δεν με πιάσανε με τη γίδα στην πλάτη, ούτε να παίρνω παρανόμως επίδομα για την ανήλικη κόρη μου», είπε ο κ. Στουρνάρας και απέδωσε σε «κουτοπονηριά» την πρόταση μομφής εναντίον του.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των τραπεζών και τις αλλαγές στη λειτουργία του ΤΧΣ, για τα οποία δέχθηκε σφοδρή κριτική υπεραμύνθηκε των σχετικών ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου, τονίζοντας ότι σε απόλυτη εναρμόνιση με του ευρωπαϊκούς κανόνες, θα λειτουργήσουν υπέρ του δημοσίου συμφέροντος και της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

Newsroom ΔΟΛ