«Τσάρος» της οικονομίας της Νότιας Αυστραλίας έγινε ο ομογενής Τομ Κουτσαντώνης αφού στη νέα Εργατική κυβέρνηση μειοψηφίας που σχηματίστηκε ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Τζέι Γουάδεριλ του ανέθεσε:
Το Θησαυροφυλάκιο της Πολιτείας (υπουργείο Οικονομικών) καθώς και τα υπουργεία Οικονομίας, Ανάπτυξης, Φυσικών Πόρων και Ενέργειας, Μικρών Επιχειρήσεων και Αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ουσιαστικά, δηλαδή, ο κ. Κουτσαντώνης ελέγχει όλα τα οικονομικά υπουργεία της Πολιτείας του που σχετίζονται και με την ανάπτυξη.

Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύτηκε τόσο για το έργο που επιτέλεσε στην προηγούμενη κυβέρνηση όσο και για την απόδοσή του κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας που είχε ως αποτέλεσμα οι Εργατικοί να μην χάσουν τις εκλογές, όπως προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις.

Στο τέλος κατόρθωσαν να σχηματίσουν κυβέρνηση με τη στήριξη του ανεξάρτητου βουλευτή Τζεφ Μπροκ που ανέλαβε υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ο ίδιος ο κ. Κουτσαντώνης κατόρθωσε να αυξήσει το προσωπικό του ποσοστό και να λάβει άνω του 60% στην έδρα του.

Print Friendly, PDF & Email

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.