Ελεύθερος εδώ και 20 ημέρες ο σατανιστής Μανώλης Δημητροκάλης

Αποφυλακίστηκε πριν από 20 ημέρες ο Μανώλης Δημητροκάλης, ένας από τους σατανιστές που είχαν απασχολήσει με τα φρικτά εγκλήματα τους, στις αρχές της δεκαετίας του 90. Ο 40χρονος πλέον Δημητροκάλης αφέθηκε ελεύθερος, μετά την έκτιση των 2/3 της ποινής του.

Υπενθυμίζεται πως είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε δις ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 9 ετών και 10 μηνών, αλλά έκανε χρήση της πρόνοιας του άρθρου 105 του ποινικού κώδικα, περί υπό όρους απόλυσης καταδίκων.

Ηδη η απόφαση αποφυλάκισής του προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο στο περιβάλλον των θυμάτων της ομάδας, όσο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρά το ότι το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο αποτελεί κοινή πεπατημένη στη συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Δύσης. Εξάλλου, το 2001 είχε προηγηθεί η αποφυλάκιση της Δήμητρας Μαργέτη.

Το τρίτο μέλος της συμμορίας και αρχηγός των «σατανιστών της Παλλήνης» Ασημάκης Κατσούλας παραμένει φυλακισμένος επίσης με δις ισόβια, θεωρητικά μπορεί να κάνει χρήση των ίδιων διατάξεων του νόμου, αλλά έχει το μειονέκτημα ότι έχει απασχολήσει και πάλι τις Αρχές με τηλεφωνική παρενόχληση ανηλίκων το 2010. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες είχε ακουστεί πως και αυτός προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί διατάξεις του ποινικού κώδικα προκειμένου να αποφυλακιστεί.

Η ιστορία των σατανιστών που είχε προκαλέσει τρόμο και φρίκη στην Ελλάδα

Στις 28 Δεκεμβρίου του 1993 αποκαλύφθηκε μία απο τις πιο φρικιαστικές εγκληματικές υποθέσεις στα αστυνομικά χρονικά. Δύο νεαροί από την Παλλήνη δολοφόνησαν δύο γυναίκες υποστήριζοντας πως έκαναν θυσία στο Σατανά. Ηταν οι Ασημάκης Κατσούλας και Μανώλης Δημητροκάλης. Παρούσα στις δολοφονίες ήταν και η φίλη τους Δήμητρα Mαργέτη.

Το χρονικό των εγκλημάτων

27 Αυγούστου 1992:Οι Κατσούλας και Δημητροκάλης διέπραξαν το 1ο έγκλημα με θύμα την 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου.

Μεγάλη Τετάρτη του Απριλίου 1993: Διαπράττεται το δεύτερο αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα την 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, μητέρα δύο παιδιών.

Πηγή:iefimerida.gr