Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ Κ. Γεροντόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.Δημήτριο

 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, συναντήθηκε την Δευτέρα 31 Μαρτίου, τελευταία ημέρα της επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο.

Με τον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική ο κ. Γεροντόπουλος συζήτησε σειρά θεμάτων που αφορούν την Ορθοδοξία και τους Έλληνες ομογενείς.

Μετά τη συνάντηση, ο Υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε:

«Ήταν μεγάλη τιμή που με δέχτηκε ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής. Άκουσα και έμαθα πολλά από την συζήτηση μας. ‘Αλλωστε, πιστεύω ότι η Εκκλησία μας είναι η βάση του Ελληνισμού σε όλο τον κόσμο. Εκείνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι τα Πατριαρχεία μας είναι τα προκεχωρημένα φυλάκια όχι μόνο του Χριστιανισμού, αλλά και του Ελληνισμού στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Στηριζόμαστε στην Εκκλησία μας για να μπορέσουμε έτσι να μεταφέρουμε το μήνυμα του πολιτισμού μας παντού.

Ευχαριστούμε λοιπόν πολύ τον Αρχιεπίσκοπο, διότι κρατά τον Ελληνισμό ενωμένο εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και μπορούν οι ομογενείς μας με τη δουλειά τους να προσφέρουν και στη μητέρα πατρίδα».

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε:

«Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως επειδή ο κύριος Υφυπουργός είναι από τους ανθρώπους που βλέπουν όχι απλώς την Ελλάδα που βρίσκεται εκτός Ελλάδος, αλλά την βλέπουν με μια προοπτική που συνδυάζει Ορθοδοξία και Ελληνισμό. Είναι ο άνθρωπος, ο οποίος είναι μετά πάθους σ’ αυτή την ιστορία, γυρίζει σε όλο τον κόσμο και έχει ήδη επισκεφθεί απόμακρα σημεία. Τον καλωσορίζουμε και τον ευχαριστούμε για την επίσκεψή και του ευχόμαστε πλήρη επιτυχία στο έργο του».

Ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε στην συνέχεια το ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην περιοχή Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης και ξεναγήθηκε από την διευθύντρια και τους δασκάλους σε όλες τις τάξεις, όπου συζήτησε με τους ομογενείς μαθητές.

Τέλος, μετέβη στο σημείο “Μηδέν” της Νέας Υόρκης, όπου τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης στους «Δίδυμους Πύργους», την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Μετά το τρισάγιο στα θεμέλια ανέγερσης του νέου Ελληνορθόδοξου Ναού του Αγίου Νικολάου, ο οποίος είχε καταστραφεί από την επίθεση, ο Υφυπουργός Εξωτερικών απέτισε φόρο τιμής στιο μνημείο των θυμάτων.

Ο ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκος Γεροντόπουλος στο ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου.
Ο ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκος Γεροντόπουλος στο ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου, Νέας Υόρκης.