Τι λέει η επιστολή παραίτησης του Μπαλτάκου

Επιστολή παράιτησης υπέβαλε πριν λίγο ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κ. Τάκης Μπαλτάκος. Ο κ. Μπλτάκος παραδέχεται το διάλογο που παρουσίασε ο κ. Κασιδιάρης, υποστηρίζει, όμως, ότι αυτός έγινε στο παλίσιο να ξεφύγει από κατηγορίες που του απηύθηναν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ότι ο ίδιος ήταν εμπνευστής σκευωρίας που οδήγησε στη σύλληψη τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Μπαλτάκος βρέθηκε ενώπιον του Πρωθυπουργού προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Ηλίας Κασιδιάρης και περιέχει τον διάλογο των δύο ανδρών σχετικά με τις συλλήψεις και τις δικαστικές εξελίξεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εξηγήσεις του κ. Μπαλτάκου κρίθηκαν ως ανεπαρκείς από τον Αντώνη Σαμαρά.
Όπως δήλωσε μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός πριν τη συνάντηση με τον Τάκη Μπαλτάκο, «αν τα πράγματα ειναι έτσι όπως παρουσιάζονται ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει καμία θέση στην κυβέρνηση».
Την ίδια ώρα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη δήλωνε στη Βουλή πως «ο κ. Μπαλτάκος θα ανακοινώσει σε λίγο την απόφασή του την οποία είχε λάβει πολύ πριν του ζητηθεί», υπογραμμίζοντας πως «είναι απόφαση που είχε λάβει ο κ. Μπαλτάκος πολύ πριν δημιουργηθεί το συγκεκριμένο θέμα».
Στην επιστολή του ο κ. Μπαλτάκος υποστηρίζει ότι λόγω της γειτνίασης των γραφείων του στη Βουλή με εκείνα των βουλευτών της Χρυσής Αυγής συχνά συνομιλούσαν και ότι τις επόμενες μέρες, όταν όντως απεδείχθη πως δεν επρόκειτο περί συνωμοσίας αλλά υπήρξαν στοιχεία για την δίωξη κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής “τα είπα αυτά στον κ. Κασιδιάρη ο οποίος, όμως, δεν παρουσίασε τον συγκεκριμένο διάλογο”.
Σύμφωνα με ππληροφορίες, ο υιός Μπαλτάκου ανέβηκε στα γραφεία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά την παραίτηση του πατέρα του, και διαπληκτίστηκε μαζί τους.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μπαλτάκου έχει ως εξής:

«Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το πρόσωπό μου δηλώνω τα εξής:

Λόγω της γειτνίασης των γραφείων της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης και της Χ.Α. στη Βουλή είχα συχνές συμπτωματικές συναντήσεις με τους βουλευτές του κόμματος αυτού. Σε μια από αυτές τις τυχαίες συναντήσεις αμέσως μετά την προφυλάκιση των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού ο κ. Κασιδιάρης ζήτησε να με δει ιδιαιτέρως.

Ξεκίνησε τη συζήτηση κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους, κατηγορία την οποία μου απεύθυναν συνεχώς τις προηγούμενες ημέρες και εκείνος και άλλοι βουλευτές της Χ.Α.

Το αρνήθηκα και προσπάθησα να απαλλαγώ από τις πιέσεις. Στη διάρκεια της συζήτησης όσα ειπώθηκαν από εμένα είχαν τον παραπάνω σκοπό και κανέναν άλλο, δηλαδή την απαλλαγή μου από τις πιέσεις αυτές, αφού τα περι «σκευωρίας» δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα.

Αλλωστε τις επόμενες ημέρες, όταν προέκυψαν νεότερα στοιχεία είχα την ευκαιρία να πω στον κ. Κασιδιάρη και σε άλλους -και μάλιστα παρουσία πολλών μαρτύρων- ότι δεν υπάρχει σκευωρία ή συνωμοσία εναντίον τους, συζήτηση την οποία φυσικά δεν δημοσιοποίησε ο εν λόγω Βουλευτής.

Λόγω του θορύβου που δημιουργήθηκε και για λόγους προσωπικής ευθιξίας υπέβαλα την παραίτησή μου και ζητώ συγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης

Τάκης Μπαλτάκος»