Παραιτείται ο Τάκης Μπαλτάκος υπο το βάρος των αποκαλύψων Κασιδιάρη στη Βουλή! Φέρεται να λέει ότι η δίωξη της Χ.Α έγινε γιατί έκοβε ψήφους από τη ΝΔ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις μετά την αποκάλυψη διαλόγων του γραμματέα της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτακου, εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τον Ηλία Κασιδιάρη. Ο κ. Μπαλτάκος υπέναλε την παράιτησή του.

Ο πρωθυπουργός είναι αυτή την ώρα στα γραφεία της ΝΔ στην Λεωφόρο Συγγρού με βουλευτές του κόμματος οι οποίοι είναι εξοργισμένοι με τον γραμματέα της κυβέρνησης. Ο κ. Μπαλτάκος είναι στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου.

Την άμεση διερεύνηση της καταγγελίας Κασιδιάρη, ότι έχει στα χέρια του οποτικοακουστικό υλικό με συνομιλία που φέρεται να είχε με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκο, από το οποίο προκύπτει ότι είναι πολιτική η δίωξη του κόμματός του, ζήτησαν όλα τα κόμματα.

Σε αυτή την συνομιλία η οποία έγινε λίγο μετά την σύλληψη και την μη προφυλάκιση του Ηλία Κασιδιάρη ο κ. Μπαλτάκος φέρεται να λέει ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έγινε έξαλλος με τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης γιατί δεν προφυλακίστηκαν όλα τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Μπαλτάκος παραδέχεται επίσης ότι οι διώξεις ασκήθηκαν γιατί έκοβαν ψήφους από τη ΝΔ. Λέει επίσης ότι: “σας αφήσανε πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=280851&catid=9

Ο βουλευτής της Χρυσης Αυγής ισχυρίστηκε ότι το υλικό της συνομιλίας του έχει κατατεθεί στο δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγέθυνση
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγέθυνση
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγέθυνση
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγέθυνση
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγέθυνση
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγέθυνση
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγέθυνση
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγέθυνση
ΠΗΓΗ:NewsIt.gr

ΣΥΡΙΖΑ

Την προσέλευση στη Βουλή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, αλλά και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως η παραίτηση Μπαλτάκου δεν είναι αρκετή.

Με παρέμβασή του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε:

«Ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής συνομιλούν σαν να είναι αδέλφια, σαν να είναι κολλητοί. Ο Τ. Μπαλτάκος δίνει στοιχεία, κάνει αποκαλύψεις, αναφέρει ονόματα, αναφέρει επικοινωνίες με την Δικαιοσύνη που δεν συνάδουν με την διάκριση των εξουσιών. Είναι φανερό ότι δεν πρόκειται μόνο για θέμα Μπαλτάκου. Δεν ξεπλένεται η κυβέρνηση μόνο με παραίτηση του Τ. Μπαλτάκου».
«Ζητούμε όσοι έχουν ολόκληρο το βίντεο να το δώσουν και στη Βουλή και στα κόμματα και στη Δικαιοσύνη», είπε ο Δ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε: «Δεν μπορεί να συνεχίσει η Βουλή να λειτουργεί σα να μην έγινε τίποτα, σα να είναι μία παρωνυχίδα. Να έρθουν εδώ οι Ν. Δένδιας, Χ. Αθανασίου, ο ίδιος ο Τ. Μπαλτάκος, που μπαινοβγαίνει στην αίθουσα 20 φορές την ημέρα».
«Ας έρθουν μαζί με τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αναφέρεται στο βίντεο για να συζητήσουμε θέματα Δημοκρατίας, διάκρισης τρων εξουσιών, ειλικρινούς καταπολέμησης του ναζιστικού φαινομένου», υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης και κατέληξε: «Το βίντεο δίνει απαντήσεις γιατί η Χρυσή Αυγή ήταν υπεράνω του νόμου. Είχε κολλητούς μέσα στην κυβέρνηση».

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Να παυθεί εδώ και τώρα ο Τάκης Μπαλτάκος ζητά το ΠΑΣΟΚ μετά την αποκάλυψη του βίντεο για τον διάλογο που είχε με τον Ηλία Κασσιδιάρη αναφορικά με τη δίωξη βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης έγραψε ακαριαία στο twitter: «Ο κ. Μπαλτάκος να παυθεί τώρα από Γ. Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου», ενώ λίγο αργότερα από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, σχετικά με τον κ. Μπαλτάκο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η άμεση παύση του κ. Μπαλτάκου είναι το λιγότερο.

Η παρουσία στη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης ενός προσώπου με αυτές τις ιδεολογικές προτιμήσεις και τις πολιτικές απόψεις και πρακτικές ήταν παλιό «πρόβλημα», όπως είχε πει χαρακτηριστικά πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν μπορεί να υπάρχει μέσα στον κυβερνητικό μηχανισμό κανένας ακροδεξιός θύλακας που υπονομεύει την κυβερνητική πολιτική και το σεβασμό της προγραμματικής συμφωνίας που την διέπει.

Κατά τα λοιπά οι εκλεκτικές συγγένειες με το φιλοναζισμό, την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την ακροδεξιά, αργά ή γρήγορα, εκδηλώνονται, αποκαλύπτονται και πληρώνονται.

Γι αυτό έχει σημασία στο πλαίσιο της κυβέρνησης συνεργασίας που καλύπτει επιτακτική εθνική ανάγκη, να είναι ισχυρός και ενισχυμένος ο προοδευτικός πόλος.

Περιττεύει, τέλος, να τονίσουμε τον απόλυτο σεβασμό μας στα πρόσωπα των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση της «Χρυσής αυγής» στο πλαίσιο της δικαστικής ανεξαρτησίας και της διάκρισης των λειτουργιών».

Πηγή: Βενιζέλος καταπέλτης: Δεν μπορεί να υπάρχει στην κυβέρνηση ακροδεξιός θύλακας | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/149526#ixzz2xjbTrpBe