Χάρη σε δωρεά ομογενή διδάσκεται η ελληνική ιστορία στο Κουίνσλαντ

Η έδρα αρχαίας ελληνικής ιστορίας του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ που δημιουργήθηκε μετά από δωρεά $1 εκατ. του ομογενή ογκολόγου Πολ Ηλιάδη.

«Εξερευνήσεις της ομορφιάς και του έρωτα στην αρχαία Ελλάδα» ήταν το θέμα της  διάλεξης του καθηγητή Alastair Blanshard από το Πανεπιστήμιο Κουήνσλαντ στα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης  την οποία παρακολούθησαν πολυάριθμοι  ομογενείς.
Ο καθηγητής Alastair Blanshard διδάσκει στην έδρα αρχαίας ελληνικής ιστορίας του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ που δημιουργήθηκε μετά από δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων  του ομογενή ογκολόγου Πολ Ηλιάδη.

Το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ είναι το μοναδικό πανεπιστήμιο της πολιτείας που προσφέρει μαθήματα ιστορίας, πολιτισμού και λογοτεχνίας της αρχαίας Ελλάδας και της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

«Η γνώση είναι η ρίζα της ελευθερίας και της δημοκρατίας» λέει ο 60χρονος Δρ. Ηλιάδης που διαθέτει και τη Συλλογή Πολ Ηλιάδη, μια εντυπωσιακή συλλογή πινάκων ζωγραφικής των κορυφαίων Αυστραλών και Αβοριγίνων καλλιτεχνών. Μέρος της συλλογής αυτής το δώρισε στην Δημόσια Πινακοθήκη του Κουίνσλαντ «για να τα χαίρονται και να τα εκτιμούν όλοι τα έργα αυτά».

Ο Δρ. Ηλιάδης χαρακτηρίζει τον εαυτό του Αυστραλό ελληνικής καταγωγής και σημειώνει ότι μπορεί οι γονείς και οι παππούδες των Ελλήνων μεταναστών να ήταν αγράμματοι, αλλά φρόντισαν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να γίνουν επιστήμονες. Ο ίδιος, εκτός των άλλων, στις ελεύθερες ώρες του μελετά την αρχαία ελληνική ιστορία.

Ο ομογενής αιματολόγος και ογκολόγος, όπως έχει ξαναγράψει η Panhellenic Post, είχε δωρίσει τον περασμένο Δεκέμβρη το εντυπωσιακό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων Αυστραλίας στο πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ για τη δημιουργία έδρας της αρχαίας ελληνικής ιστορίας.

Ο Δρ. Ηλιάδης πριν 25 χρόνια ίδρυσε την αλυσίδα κλινικών Haematology and Oncology Clinics of Australia που ειδικεύονται στην πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου.

Με στοιχεία από:Neoskosmos.com – koolnews.gr