Αίσιο τέλος στο θρίλερ με την αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Lufthansa

Ένας 28χρονος Κοσοβάρος, ο οποίος κρατούσε ως όμηρο κι απειλούσε με ένα ξυράφι μια αεροσυνοδό της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Lufthansa, παραδόθηκε τελικά στην αστυνομία, ανακοίνωσαν οι γερμανικές Αρχές.

Ο άνδρας είχε ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, ωστόσο απελάθηκε από τη χώρα και οι Αρχές τον είχαν επιβιβάσει στο αεροσκάφος, χωρίς όμως συνοδεία αστυνομικών.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η 50χρονη αεροσυνοδός υπέστη επιφανειακά τραύματα καθώς ο 28χρονος την κρατούσε με λαβή από το λαιμό και την απειλούσε με ένα ξυράφι. Το επεισόδιο συνέβη μόλις μερικά λεπτά μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το αεροδρόμιο του Μονάχου. Στο αεροσκάφος, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Μόναχο-Βουδαπέστη, επέβαιναν συνολικά 82 επιβάτες και μέλη πληρώματος.

Το πλήρωμα προσπάθησε να βοηθήσει την αεροσυνοδό και σημειώθηκε μια σύντομη συμπλοκή κατά τη διάρκεια της πτήσης, όπως ανέφερε στον ιστότοπό της η εφημερίδα Bild. Καθώς κανείς δεν φαινόταν να καταλαβαίνει τις απαιτήσεις του νεαρού άνδρα, αυτός κλείστηκε σε μία από τις τουαλέτες του αεροσκάφους μαζί με την αεροσυνοδό. Ο κυβερνήτης του αεροπλάνου αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή και να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Μόλις το αεροπλάνο προσγειώθηκε οι 76 επιβάτες του αποβιβάστηκαν, ενώ η αεροσυνοδός, οι πιλότοι και ο 28χρονος παρέμειναν σε αυτό.

Στη συνέχεια, οι αρχές κατάφεραν, με τη βοήθεια ενός μεταφραστή, να πείσουν τον νεαρό άνδρα, ο οποίος μιλούσε αλβανικά, να παραδοθεί.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνολικά 3 αεροσυνοδοί τραυματίστηκαν: η όμηρος –ελαφρά–, μια δεύτερη, η οποία φέρει ένα ελαφρύ τραύμα στο χέρι, και μια τρίτη που υπέστη σοκ.

Η γερμανική Αστυνομία διευκρίνισε πως ο 28χρονος επρόκειτο να απελαθεί στην Ουγγαρία διότι είχε υποβάλει και εκεί αίτημα να του χορηγηθεί άσυλο, αλλά ο ίδιος δεν επιθυμούσε να μεταβεί στη Βουδαπέστη. Τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες παρέμενε σε ένα κέντρο κράτησης στο Πάσαου, στη Βαυαρία, στη νότια Γερμανία.

Πηγή: skai.gr