Υπόθεση Μπαλτάκου

Την ώρα που η γενέτειρα βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από την οικονομική κρίση, μια σειρά από «τυχαία» πολιτικά γεγονότα προσπαθούν να παρεμβάλουν εμπόδια στην ομαλή (όσο αυτό είναι δυνατόν με καθημαγμένο οικονομικά το λαό!) πορεία εξόδου από το τούνελ.

Ένα από τα γεγονότα αυτά είναι η υπόθεση Μπαλτάκου. Ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, με την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του, δεν πρόδωσε απλώς αυτόν που του εμπιστεύτηκε το κρίσιμο αυτό πολιτικό οφίτσιο, αλλά ναρκοθέτησε τα θεμέλια της ίδιας της Δημοκρατίας.

Και επειδή «εστέ η έσχατη πλάνη χείρων της πρώτης», τα όσα υποστηρίζει στην επιστολή παραίτησης τον εκθέτουν ακόμη περισσότερο καθώς τον εμφανίζουν να δίνει γη και ύδωρ προκειμένου να αποφύγει τις πιέσεις…

Μόνο ενθαρρυντικό στοιχείο η άρνηση του Πρωθυπουργού να αποδεχθεί τις δικαιολογίες του…

Αποθαρρυντικό, η σπουδή τόσο του Γιώργου Παπανδρέου όσο και του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσουν –ουσιαστικά- την ανατροπή της κυβέρνησης.

Όταν ο κουρνιαχτός του σάλου θα κατακάτσει, όταν οι νηφαλιότερες σκέψεις επικρατήσουν, τότε θα φανεί η ένδεια ουσιαστικών επιχειρημάτων όσων με μοχλό τον Μπαλτάκο επιχειρούν να ανατρέψουν την Κυβέρνηση.

Η Χρυσή Αυγή διώκεται για ορισμένες πράξεις της. Γι αυτές εγκαλείται από τη Δικαιοσύνη και γι αυτές θα απολογηθεί.

Ο Μπαλτάκος δεν αποτελεί σωσίβιο…

Χ.Μ.