Σαμαράς προς AHEPA: Δεν θα επιτρέψω σε καμμία εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής -VIDEO

«Δεν θα επιτρέψω πότε σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής» είπε πριν από λίγο ο πρωθυπουργός μιλώντας σε εκπροσώπους των AHEPANS, στο Μέγαρο Μαξίμου.Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι είναι εκείνος που πολέμησε εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιονδήποτε άλλο. «Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος» επισήμανε.Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι με την ίδια ακλόνητη πίστη η κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροκομματικές σκοπιμότητες.«Αλλά εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα» πρόσθεσε.Επανέλαβε ότι η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση, βγαίνει στις διεθνείς αγορές και κάνεις δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. «Και σε κανέναν δεν θα επιτρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω. Θυμηθείτε που ήμασταν πριν δύο χρόνια. Με τις θυσίες του ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα. Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την πατρίδα δεν την αλλάζω» κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί αντιπροσωπεία της AHEPA με επικεφαλής τον Ύπατο Πρόεδρο, Αντώνιο Κουζούνη (Anthony D. Kouzounis). Tους ΑΧΕΠΑ υποδέχθηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, κάνοντας λόγο για καλά νέα που είχε να τους πει: «Η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός, με τις μεγάλες θυσίες κατόρθωσε αυτό που μερικοί πίστευαν ότι δεν θα μπορούσε να το κατορθώσει, να βγούμε από τη μεγάλη κρίση. Και όπως λένε σοβαροί και επιστημονικοί κύκλοι η Ελλάδα έχει βγει κατά 75- 80% από την κρίση. Τώρα, ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας λέγει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την έκδοση ελληνικών ομολόγων. Αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία που οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ευχαρίστησε για την ενεργή συμμετοχή που επέδειξαν στην προσπάθεια του ελληνικού λαού, ενθαρρύνοντας Αμερικανούς επενδυτές να έρθουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για να ενισχυθεί ο τουρισμός.

Ο κ. Παπούλιας ευχαρίστησε μέσω της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο Ομπάμα για το τηλεγράφημα που του έστειλε για να ευχηθεί για την 25η Μαρτίου. «Ένα θερμό, εγκάρδιο τηλεγράφημα, που υπόσχεται ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει εγκαταλείψει από το μυαλό του την Ελλάδα και τις ευαισθησίες της Ελλάδας. Θέλω και πάλι να τον ευχαριστήσω και πιστεύω ότι δεν θα ξεχάσει ότι η Ελλάδα υπήρξε ένας μεγάλος σύμμαχος του ελεύθερου κόσμου, αγωνίστηκε, έχυσε αίμα γι’ αυτά τα ιδεώδη και για την ελευθερία που αγωνίστηκαν και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα που αφορούν στο Κυπριακό και οφείλονται στην τουρκοκυπριακή πλευρά και ιδιαίτερα στην Άγκυρα, η οποία επιμένει να έχει απόψεις που δεν συμβαδίζουν και δεν συνάδουν με αυτό που υπεγράφη και από τις δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ο ύπατος πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ δήλωσε ότι υποστηρίζουν και παλεύουν, επί 91 χρόνια και βοηθούν την Ελλάδα.