Βενιζέλος: Μαζί με τον πρωθυπουργό εγγυόμαστε τη σταθερότητα της χώρας

Αθήνα
Το μήνυμα ότι ο ίδιος μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι εγγυητές της σταθερότητας της χώρας έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που πραγματοποιήθηκε στη σκιά της υπόθεσης Μπαλτάκου.

Ο Ευ.Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης και ενίσχυσης του προοδευτικού πόλου που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, τόνισε ότι η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, που έχει ζητήσει για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει.

Αναλυτικότερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρθηκε εμμέσως στην υπόθεση Μπαλτάκου, λέγοντας ότι η σταθερότητα στη χώρα αποτελεί εθνικό αγαθό και δεν μπορεί να την πλήξει τίποτα, ούτε έμμεσα, ούτε άμεσα.

Απαντώντας, δε, τόσο στον Γ.Παπανδρέου όσο και σε όσους από το ΠΑΣΟΚ έθεσαν θέμα για τη συμμετοχή του κόμματος στην κυβέρνηση, υπό το δυσμενές κλίμα που έχει προκληθεί από το βίντεο, υπογράμμισε ότι ο προοδευτικός πόλος στην κυβέρνηση, τον οποίο εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ, έχει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο για την εθνική στρατηγική της χώρας, όσο και για τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το κράτος δικαίου. Όπως είπε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο προοδευτικός πόλος της κυβέρνησης πρέπει να ενισχυθεί.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα στον Γ.Παπανδρέου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «με τα κόμματα που συνεργαζόμαστε έχουμε διαφορές αξιακές, ιδεολογικές, ιστορικές», όμως «τον Νοέμβριο του 2011 το ΠΑΣΟΚ πήρε την πρωτοβουλία να συνεργαστεί κυβερνητικά όχι μόνο με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά ακόμα και με το ΛΑΟΣ».

«Άρα όταν κάνεις μία κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και εθνικής ενότητας δεν κοιτάς τις παραδοσιακές πολιτικές διαφορές, κοιτάς το εθνικό καθήκον και την επιτακτική ανάγκη να σταθεί η χώρα όρθια» υπογράμμισε.

«Συμμετέχουμε στην κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας προγραμματικής συμφωνίας. Τόσο εγώ, όσο και ο πρωθυπουργός εγγυόμαστε πλήρως την τήρηση αυτής της προγραμματικής συμφωνίας» επισήμανε ο Ευ.Βενιζέλος.

Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, επισημαίνοντας ότι είναι τραγικό να υιοθετούν κάποια κόμματα τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων βουλευτών της ΧΑ για να έχουν μικροκομματικά οφέλη.

Ο Ευ.Βενιζέλος κάλυψε πλήρως τους δικαστές που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ, λέγοντας ότι η ελληνική Δικαιοσύνη κινήθηκε ανεξάρτητα.

Newsroom ΔΟΛ