ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Αδέσποτο ή Λαμπραντόρ;

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Σήμερα, λοιπόν, είναι η Παγκόσμια ημέρα των Αδέσποτων Ζώων! Περίεργο, ο «Αζορ» που στριφογυρίζει χρόνια τώρα στην πλατεία Φρεαττύδας μάλλον δεν φαίνεται το έχει αντιληφθεί… Έκανε σήμερα ό,τι κάνει και όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου!

Τον είδα πρωϊ-πρωϊ, να περιτριγυρίζει τους κάδους απορριμμάτων αναζητώντας κάτι για να χορτάσει την πείνα του!

Δύσκολοι καιροί για αδέσποτα ζώα. Έχουν προηγηθεί στο ψάξιμο οι …άστεγοι και οι πεινασμένοι. Πού να μείνει κάτι για ελόγου τους;

Καλά, κανείς δεν τους είπε ότι σήμερα …γιορτάζουν;

Τι σου είναι κι αυτές οι Παγκόσμιες Ημέρες! Απορείς γιατί τις καθιέρωσαν! Δηλαδή, ας πούμε, την παγκόσμια Ημέρα των Αδέσποτων, τι κάνουμε για τα Αδέσποτα;

Μη σας πω ότι ο Μπόγιας μπορεί και να πραγματοποιεί ανήμερα και περισσότερα δρομολόγια…

Αντίθετα, είδα με έκπληξη ότι η σχετική είδηση που ανεβάσαμε χθες, δέχθηκε τα περισσότερα «κλικ» από άλλες ειδήσεις, ακόμη και από τα κατορθώματα του Μπαλτάκου!

Τόση πια ευαισθησία για τα Αδέσποτα; Συγκινητικό…

Αν τα μαζεύαμε και σπίτι μας…

Αλλά εμείς προτιμάμε τα «Pet Shop”, που ξεφυτρώνουν το ένα δίπλα στο άλλο πουλώντας πανάκριβα κάθε ζωάκι που μπορεί να γίνει κατοικίδιο… Ε, όσο να το κάνεις είναι πιο «σίκ» να πηγαίνεις στο κατάστημα, να διαλέγεις, να πληρώνεις και να το παίρνεις!

Κι έπειτα, όταν σου λένε «χαριτωμένο το σκυλάκι σας, τι ράτσα είναι;» εσύ τι θα απαντάς, «αδέσποτο»; ‘Άλλο να πεις «Λαμπραντόρ Ριτρίβερ» και να προσθέσεις όλο καμάρι: «το πλήρωσα 500 ευρώ!» Αλήθεια, παίρνεις και …απόδειξη αγοράς μαζί με το σκυλάκι;

Ή σου δίνουν απόδειξη μόνο για το …κορδόνι που θα το σέρνεις;

Και να σκεφθεί κανείς ότι τα αδέσποτα σκυλιά είναι εκεί, δίπλα μας. Και τσάμπα!

Τα βλέπεις στην άκρη του δρόμου να περιμένουν το «φανάρι» για να περάσουν απέναντι! Πάλι καλά, δηλαδή, που το ένστικτό τους τα «έμαθε» να περιμένουν. Γιατί από ανθρώπους, ούτε ένας πια δεν περιμένει το «Γρηγόρη» και τον «Σταμάτη». Τρέχουν όλοι να στριμωχτούν ανάμεσα σε αυτοκίνητα που κινούνται προς κάθε κατεύθυνση βάζοντας ανέμελα σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους!

Αν περάσεις από δίπλα τους και τους ψιθυρίσεις ή τους σφυρίξεις ή, ακόμη, τα χαϊδέψεις, πάει… Σε πήραν από πίσω και μπορεί να περιδιαβείς το μισό Πειραιά με ένα σκύλο δίπλα σου, να μην το κουνάει ρούπι! Σταματάς, σταματάει,. Ξεκινάς, ξεκινάει. Και να σκεφθεί κανείς ότι κάποιοι πληρώνουν μια περιουσία σε «εκπαιδευτές» σκύλων «ράτσας» για να τα μάθουν να κάνουν αυτά που τα αδέσποτα το κάνουν από ένστικτο!

Αδέσποτο, λοιπόν, ή Λαμπραντόρ;