Αποζημίωση 2 εκατ. ευρώ από το ελληνικό Δημόσιο διεκδικεί αλλοδαπός

Σχεδόν τα 2 εκατ. ευρώ αγγίζει το ποσό που ζητά από το ελληνικό Δημόσιο ένας αλλοδαπός, σαν αποζημίωση για την περιπέτεια που πέρασε όταν ενεπλάκη άδικα- όπως αποδείχθηκε- σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, με αποτέλεσμα να προφυλακισθεί.

Η ιστορία ξεκίνησε το Μάιο του 2005, όταν ένας Ελληνας ενέπλεξε τον Αλβανό υπήκοο καταθέτοντας σε υπόθεση ναρκωτικών. Στο εστιατόριο του πρώτου είχε βρεθεί μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης και εκείνος υποστήριξε πως ο Αλβανός του είχε δανείσει χρήματα, τα οποία του επέστρεψε, αλλά- σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του- συνέχιζε να κρατάει μια επιταγή και μια συναλλαγματική και τον εκβίαζε προκειμένου να διακινήσει την κοκαΐνη.

Ο Αλβανός τα αρνήθηκε όλα, τα απέδειξε και έτσι απαλλάχθηκε και αθωώθηκε τον Απρίλιο του 2006 από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου. Μετά από αυτό όμως κατέθεσε αγωγή, με την οποία αξιώνει από το δημόσιο να του καταβάλει 937.000 ευρώ λόγω εξωσυμβατικής ευθύνης για τη ζημία που υπέστη από τις παράνομες και καταχρηστικές ενέργειες των οργάνων του και το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ ως χρηματική αποζημίωση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική» της Ρόδου.

Το 2008 το Διοικητικό Πρωτοδικείο είχε αποφανθεί ότι αρμόδια για την εξέταση της υπόθεσης είναι τα πολιτικά δικαστήρια, απορρίπτοντας και το αίτημα του για επιδίκαση προσωρινής αποζημίωσης ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ. Πριν από λίγες μέρες το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου απέρριψε ως απαράδεκτη λόγω έλλειψης νομιμοποίησης του δικηγόρου που την υπέγραψε, την αγωγή που είχε ασκήσει ο Αλβανός για την αποζημίωση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Πηγή:iefimerida.gr