Δεν άρεσε άρθρο στη Ραχήλ Μακρή και συνέλαβαν την αρχισυντάκτρια

Ελεύθερη αφέθηκε η δημοσιογράφος του Ελεύθερου Τύπου και Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, Δέσποινα Κονταράκη, η οποία νωρίς το απόγευμα, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου, μετά από μήνυση της βουλευτού των ΑΝ.ΕΛ. Ραχήλ Μακρή, η οποία θεώρησε ότι θίγεται από σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Συνελήφθη το απόγευμα, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η δημοσιογράφος και αρχισυντάκτρια στο ελεύθερο ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου” Δέσποινα Κονταράκη, για άρθρο που δημοσιεύεται στο φύλλο της 6ης Απριλίου του “Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής”.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε δηλώσεις της Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τη σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, το οποίο, όπως προκύπτει από τις εξελίξεις, δεν άρεσε στη βουλευτή, η οποία θεωρεί ότι τη θίγει. Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο” αναζητούνται για να συλληφθούν για τον ίδιο λόγο και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας Αλέξης Σκαναβής.

Η δημοσιογράφος Δέσποινα Κονταράκη, η οποία συνελήφθη μέσα στην εφημερίδα, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νέου Ηρακλείου χωρίς να κάνει καμιά προσπάθεια να αποφύγει το αυτόφωρο, όπως αναμετέδωσε το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο δόθηκε εντολή από τον εισαγγελέα, μετά την απολογία της η δημοσιογράφος να αφεθεί ελεύθερη. Από αστυνομική πηγή έγινε γνωστό ότι η μήνυση που έχει υποβάλει η κ. Μακρή στρέφεται, εκτός από τους δύο δημοσιογράφους και τον εκδότη της εφημερίδας, και κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, για ανάλογο δημοσίευμα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εξέδωσε αμέσως ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει τη σύλληψη της δημοσιογράφου.

Αναλυτικά:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την πρωτοφανή σύλληψη της συναδέλφου Δέσποινας Κονταράκη, η οποία συνελήφθη σήμερα ενώ εργάζονταν στα γραφεία του «ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ». Η συνάδελφος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα έπειτα από μήνυση της Βουλευτού των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Ραχήλ Μακρή, η οποία στρέφεται ευθέως εναντίον του δικαιώματος του δημοσιογράφου να σχολιάζει την επικαιρότητα και να ενημερώνει τον πολίτη.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από μηνύσεις και απειλές. Αντίθετα, διακηρύσσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα αγωνιστούμε σθεναρά εναντίον εκείνων, οι οποίοι επιχειρούν να φιμώσουν τους δημοσιογράφους με απειλές και μηνύσεις. Οι πρακτικές αυτές είναι απαράδεκτες και θα τις καταγγείλουμε αμέσως στη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων”.

ΠΗΓΗ:News.gr