Σκληρή επίθεση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής κατά Μπαλτάκου -Το μήνυμα που στέλνει για τη ΧΑ

Εντονότατη ήταν η αντίδραση της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (American Jewish Committee) για όσα αναφέρει ο τέως γενικός γραμματέας του  υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος στο βίντεο της συνομιλίας του με τον Ηλία Κασιδιάρη. Η Επιτροπή εξαπολύει σκληρή επίθεση σε βάρος του στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού για τα λόγια συμπαράστασης στη Χρυσή Αυγή, βγάζοντας ταυτόχρονα από το κάδρο των ευθυνών τον ίδιο τον κ. Σαμαρά.

«Αυτό που έκανε ο κ. Μπαλτάκος αποτελεί προσβολή προς τον πρωθυπουργό Σαμαρά και για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της AJC, Ντέιβιντ Χάρις. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Mega στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, ο κ. Χάρις παρατήρησε ακόμη πως «αν και η συνάντηση του [κ. Μπαλτάκου] με [στέλεχος] της Χρυσής Αυγής προκαλεί από μόνη της, η έκφραση συμπαράστασης του για το κόμμα –στην πραγματικότητα για την εγκληματική αυτή οργάνωση, όπως την χαρακτήρισε η κυβέρνηση-, είναι απίστευτη».

Στην ανακοίνωση της AJC προς τα μέλη της σημειώνεται επίσης ότι «στο βίντεο, ο Μπαλτάκος λέει στον Ηλία Κασιδιάρη, βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ότι ο πρωθυπουργός κίνησε τη διαδικασία έρευνας εναντίον της για να έχει πολιτικό κέρδος. Στην απ’ ότι φαίνεται φιλική συνομιλία, ο Μπαλτάκος αναφέρεται στην υπόσχεση του κ. Σαμαρά να “ξεριζώσει” τη ΧΑ όταν μίλησε στα μέλη της AJC στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο».

«Καταδικάζουμε αυτό το βίντεο», τονίζει ο κ. Χάρις και αναφέρεται στο γεγονός ότι «σε μια ραδιοφωνική συνέντευξη την επομένη της παραίτησής του, ο Μπαλτάκος δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα βίντεο και ότι μπορεί να έχει πει περισσότερα πράγματα».

Ο κ. Χάρις βγάζει από το κάδρο της κριτικής τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «το περιστατικό αυτό [με τον κ. Μπαλτάκο] πρέπει να προκάλεσε πραγματικό σοκ για τον πρωθυπουργό Σαμαρά, ο οποίος έχει δείξει ισχυρή ηθική και πολιτική ηγεσία στην αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής».

«Την ίδια στιγμή», σπεύδει να σημειώσει ο κ. Χάρις, «είμαστε ενθαρρυμένοι με το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, το δικαστικό και νομοθετικό σώμα θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν τη ΧΑ, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία της οποίας απειλούν τη Δημοκρατία στην Ελλάδα».

Πηγή: iefimerida.gr