Ανησυχία στην κυβέρνηση για την έκρηξη: Δεν θα περάσουν τη δική τους ατζέντα οι τρομοκράτες

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τη σκιά της έκρηξης παγιδευμένου οχήματος στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε «Θα ανακτήσουμε το βιοτικό επίπεδο που είχαμε πριν το 2010. Δεν γλυτώσαμε άπλα τη χρεοκοπία, θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες. Μπορούμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος, οι αγορές έτρεξαν να στηρίξουν την Ελλάδα».

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το περιστατικό που συνέβη το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. «Είναι προφανείς οι σκοπιμότητες, αλλά η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει σε τρομοκράτες να περάσουν τη δική τους ατζέντα» δήλωσε ο Σ.Κεδίκογλου.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ο πανικός όσων θέλουν να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρώ έκδηλος. Πριν το βίντεο, τώρα η βόμβα. Δεν θα τα καταφέρουν! Η Ελλάς πέτυχε! Πάμε μπροστά!»

Ο πανικός όσων θέλουν να βρεθεί η Ελλάδα εκτός € έκδηλος. Πριν το βίντεο, τώρα η βόμβα. Δεν θα τα καταφέρουν! Η Ελλάς πέτυχε! Πάμε μπροστά!

Αισιοδοξία για την έξοδο στις αγορές
Τα μέχρι στιγμής μηνύματα είναι ιδιαιτέρως θετικά, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να είναι ισχυρότατο και οι προσφορές να Αθήνα ξεπερνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα 16 δισ. ευρώ.

Το οικονομικό επιτελείο δεν αποκλείει και πτώση του επιτοκίου κάτω από το 5%, ενώ η γενικότερη πτώση των επιτοκίων δανεισμού εκτιμάται ότι θα έχουν ετήσιο όφελος για την ελληνική οικονομία που θα φτάνει τα 200 εκατ. ευρώ.

Το απόγευμα της Τετάρτης, τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ενημέρωσε για τις εξελίξεις, όσον αφορά το 5ετές ομόλογο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

«Ήρθαμε να ενημερώσουμε τον Πρόεδρο για μία θετική εξέλιξη, πολύ θετική εξέλιξη, θα έλεγα. Δεν μπορώ να σας πω πολλά απόψε. Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε αύριο. Οι προσπάθειες, ο καλός προγραμματισμός επιβραβεύονται» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Σχόλιο εκ μέρους του ΔΝΤ για την έξοδο στις αγορές έκανε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν, μιλώντας για «σημαντικό σταθμό».

«Χαιρετίζουμε την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Στόχος του προγράμματος ήταν η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές. Είναι σημαντικός σταθμός και απτό δείγμα της επιτυχίας του προγράμματος» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στην Ελλάδα.

Πηγή: iefimerida.gr