Φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ από πρώην υπουργό Οικονομικών και τη σύζυγο του – Τους ”τσίμπησε” το ΣΔΟΕ από τη λίστα Λαγκάρντ

Από τελευταίους ελέγχους του ΣΔΟΕ στη λίστα Λαγκάρντ προκύπτει πως ο πρώην υπουργός Οικονομικών και η σύζυγος του έκρυβαν πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ
– Σε απολογία καλείται και η Αρετή Τσοχατζοπούλου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που ξεπερνάει το 1.400.000 ευρώ
– Άλλα 7 νέα πρόσωπα εντοπίστηκαν από τη λίστα Λαγκάρντ για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων

Νέα βόμβα μεγατόνων από τις έρευνες του ΣΔΟΕ στη λίστα Λαγκάρντ.
Όπως αποκαλύπτει το Βήμα σε υπόθεση τεράστιας φοροδιαφυγής εμπλέκεται πρώην πολιτικός που είχε χρηματίσει μάλιστα και υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρώην υπουργός, που έχει πεθάνει, έκρυψε, μαζί με την σύζυγο του εισοδήματα 3.300.000 ευρώ, τα οποία βρίσκονταν σε τραπεζικές καταθέσεις.

Για ξέπλυμα και η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Στο προσκήνιο όμως έρχεται ξανά και η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου. Συγκεκριμένα η Αρετή Τσοχατζοπούλου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, καλείται σε απολογία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ποσού 1.463.794 ευρώ.
Η κλήση σε απολογία γίνεται για απόκρυψη του τεράστιου αυτού ποσού από τις φορολογικές της δηλώσεις, που σημαίνει πολύ απλά πως δεν πλήρωσε τους αναλογούντες φόρους.
Η κυρία Τσοχατζοπούλου φέρεται να υποστηρίζει πως έβγαλε αυτά τα χρήματα από την δουλειά της, ως αρχιτέκτονας, ενώ έχει ήδη προσφύγει στα δικαστήρια.