Amazon: Δίνει 5.000 δολάρια σε όποιον επιθυμεί να παραιτηθεί

Amazon-640x371Αλλαγή θέσης μέσα στην εταιρεία και νέα καθήκοντα είναι οι βασικότεροι τρόποι με τους οποίους οι υπεύθυνοι προσπαθούν να δώσουν νέα κίνητρα στους εργαζομένους για να είναι ευτυχισμένοι με τη δουλειά τους και να εργαστούν ξανά με όρεξη.

Τι κάνει όμως η Amazon; Ακριβώς το αντίθετο. Όποιος υπάλληλος δεν είναι ευχαριστημένος με την εργασία του μπορεί να πάρει μέχρι και 5.000 δολάρια για να παραιτηθεί. Σωστά ακούσατε – αυτό τόνισε στην ετήσια επιστολή προς τους μετόχους ο επικεφαλής της εταιρείας, Jeff Bezos.

Η διαδικασία απλή. Την πρώτη φορά που ένας εργαζόμενος αισθανθεί πως δεν είναι αρκετά αποδοτικός στην εργασία του και δεν νιώθει καμία δέσμευση με τον οργανισμό, μπορεί να πάρει 2.000 δολάρια για να φύγει από την εταιρεία ή μια ευκαιρία να προσπαθήσει να αλλάξει αυτή τη κατάσταση, διπλασιάζοντας τα χρήματα της «αποζημίωσης» στα 5.000 δολάρια.

Η διαδικασία «Πληρωθείτε για να παραιτηθείτε» ξεκίνησε από την online εταιρεία Zappos . Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Harvard Business Review η εταιρεία Zappos θα έχανε περισσότερα (σε οικονομικό επίπεδο) αν είχε εργαζόμενους που δεν είχαν κίνητρα να δουλέψουν και δεν είχαν κανένα «δέσιμο» με την εταιρεία.

Ο Bezos με τη σειρά του εξηγεί πως το οικονομικό αυτό κίνητρο βάζει τους εργαζόμενους σε μια διαδικασία του να σκεφτούν σοβαρά κατά πόσο θέλουν να παραμείνουν στην εταιρεία ή όχι.

Fortunegreece.com