Mακελειό στη Νιγηρία από έκρηξη βόμβας σε σταθμό λεωφορείων

Πάνω από 200 άνθρωποι εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν από την πολύ ισχυρή έκρηξη λίγο έξω από την Αμπούτζα, την πρωτεύουσα της Νιγηρίας, όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες και μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης σήμερα.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα πολυσύχναστο σταθμό λεωφορείων σε έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες στο προάστιο Ενγιανγιάν, που οδηγεί στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Τουλάχιστον διακόσια πτώματα κείτονταν στο χώρο του σταθμού των λεωφορείων, πολλά εξ αυτών πέραν πάσης αναγνωρίσεως, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Premium Times της Νιγηρίας.

Δεκάδες λεωφορεία γεμάτα επιβάτες, ανάμεσά τους περίπου 12 κυβερνητικά οχήματα, καταστράφηκαν από την έκρηξη. Στην περιοχή εστάλησαν άνδρες των υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων ενώ στρατιώτες, αστυνομικοί και πυροσβέστες είχαν αποκλείσει την περιοχή, σύμφωνα με τον Τζόζεφ Όντου, έναν κάτοικό της, ο οποίος μίλησε στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Για «δεκάδες νεκρούς» έκανε λόγο και ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας.

«Είναι ακριβές να πούμε ότι δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις εκρήξεις βομβών στο σταθμό λεωφορείων Nyanya Motor Park», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μάνζο Εζεκιέλ, εκπρόσωπος της Εθνικής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων.

Zougla.gr