ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ώρες αγωνίας από το ναυάγιο στη Νότια Κορέα – 2 νεκροί και πάνω από 290 αγνοούμενοι! – Συγκλονιστικές εικόνες

– Αυξήθηκε ξαφνικά ο αριθμός των αγνοουμένων
– Αρχικά έλεγαν για 104 αγνοούμενους και τώρα τους ανεβάζουν στους 300!
– Το πλοίο αρχικά έγειρε και στην συνέχεια αναποδογύρισε και βυθίστηκε εντελώς
– Μέσα στο πλοίο που βυθίστηκε στα ανοικτά της Νότιας Κορέας επέβαιναν πάνω από 300 μαθητές!

Συγκλονίζει η ναυτική τραγωδία που διαδραματίζεται στις νοτιοδυτικές ακτές της Νότιας Κορέας. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη με σωστικές λέμβους και ελικόπτερα να προσπαθούν να βγάλουν σώους όσο το δυνατόν περισσότερους επιβάτες από το πλοίο. Αρχικά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για 104 αγνοούμενους αλλά όπως μετέδωσε το BBC  o αριθμός των αγνοουμένων πλησιάζει τους 300!

Οι 320 μαθητές που επέβαιναν στο πλοίο πήγαιναν εκπαιδευτική εκδρομή στο νησί Τζεζού. Πριν να βυθιστεί το πλοίο όπως είπαν οι επιβάτες ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος.

 

ΤΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΝΤΑ

Συναγερμός σήμανε στη Νότια Κορέα όταν πλοίο με εκατοντάδες μαθητές καθηγητές και άλλους επιβάτες εξέπεμψε σήμα SOS και άρχισε να βυθίζεται 100 χιλιόμετρα από τις ακτές.

Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός στο νοτιοκορεατικό οχηματαγωγό πλοίο που μετέφερε περίπου 450 επιβάτες, από τους οποίους οι περισσότεροι είναι μαθητές Λυκείου, και βυθίζεται στη νοτιοδυτική ακτή της Νότιας Κορέας, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

“Μέχρι τώρα έχουμε ανασύρει ένα πτώμα από το πλοίο”, δήλωσε ο αξιωματούχος.

Πριν το οχηματαγωγό αρχίσει να βυθίζεται, ακούσθηκε ένας ισχυρός ήχος πρόσκρουσης και θόρυβος, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο YTN ένας επιβάτης που διασώθηκε από το σκάφος.

Το οχηματαγωγό μετέφερε 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, μεταξύ των οποίων 325 μαθητές Λυκείου.

Ο υφυπουργός Ασφάλειας και Δημόσιων Μεταφορών Λι Γκιόνγκ-Ογκ δήλωσε αργά το πρωί (τοπική ώρα) πως έχουν διασωθεί 161 άνθρωποι, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση.

“Το πλοίο βρίσκεται σχεδόν εντελώς κάτω από το νερό”, πρόσθεσε.

Φωτογραφίες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν το οχηματαγωγό να έχει γείρει με γωνία 45 μοιρών, με την πλώρη μέσα στο νερό, ενώ υπερίπταται πλήθος ελικοπτέρων. Μια άλλη φωτογραφία δείχνει το πλοίο να βρίσκεται σχεδόν εντελώς κάτω από το νερό, με ορατή μόνο την πρύμνη του.

Το οχηματαγωγό έπλεε προς το νησί Ζεζού (νότια Νότια Κορέα) και έστειλε σήμα κινδύνου στις 09:00 (τοπική ώρα, 03:00 ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιβατών, το πλοίο φαίνεται πως προσέκρουσε στο βυθό.

“Ακούσαμε ένα δυνατό ήχο πρόσκρουσης σε κάτι και το πλοίο σταμάτησε”, δήλωσε τηλεφωνικά ένας επιβάτης προς το τηλεοπτικό δίκτυο YTN λίγο μετά το συμβάν. “Το πλοίο γέρνει και πρέπει να κρατιόμαστε από κάτι για να μείνουμε όρθιοι”.

Το οχηματαγωγό εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι Ιντσεόν (δυτική Νότια Κορέα) και το τουριστικό νησί Ζεζού. Οι μαθητές πήγαιναν εκδρομή στο Ζεζού, το οποίο επονομάζεται “η νοτιοκορεατική Χαβάη”.

Στις προσπάθειες διάσωσης συμμετέχουν 18 ελικόπτερα και 34 πλοία, εμπορικά, πολεμικά και της ακτοφυλακής.

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr