Νέες αποκαλύψεις για τον καπετάνιο του μοιραίου πλοίου στην Νότια Κορέα

Ο γιατρός που έφτασε πρώτος δίπλα στους διασωθέντες του τραγικού ναυαγίου που κρουαζιερόπλοιου Sewol, την περασμένη Τετάρτη, επιβαρύνει κι άλλο τη θέση του καπετάνιου Λι Τζουν-σέοκ, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, ο 69χρονος πλοίαρχος, αμέσως μετά τη διάσωσή του, δήλωσε πως ήταν… επιβάτης του πλοίου.

Ειδικότερα, ο γιατρός που φρόντισε τον καπετάνιο του πλοίου, δήλωσε πως ο ίδιος ο Λι Τζουν-σέοκ, αυτοπροσδιόρισε τον εαυτό του ως επιβάτη, τη στιγμή που τον διέσωσαν οι λιμενοφύλακες.

«Δεν τον ρώτησα ευθέως την ιδιότητά του, όμως το… έπαιξε επιβάτης και νομίζω ότι αυτό ακριβώς είπε όταν ρωτήθηκε, ότι ήταν επιβάτης στο πλοίο» ισχυρίζεται ο γιατρός.

Παράλληλα, οι δύτες έχουν επιταχύνει τις τελευταίες ώρες το έργο τους, καθώς τη Δευτέρα ο καιρός ήταν καλύτερος, ενώ οι παλίρροιες δεν ήταν τόσο ισχυρές. Δύο υποβρύχια ρομπότ έχουν στείλει οι ΗΠΑ, για να συνδράμουν στις έρευνες.

Ορισμένοι από τους γονείς έχουν φύγει από το γυμναστήριο, προτιμώντας να περιμένουν τα νέα στο λιμάνι. Αρκετοί καταρρέουν, όταν ακούν πως το DNA τους ταυτοποίηθηκε με κάποιον από τους νεκρούς που έχουν ανασύρει οι δύτες από το κουφάρι του πλοίου.

Να σημειωθεί πως στους 64 είναι οι νεκροί που έχουν ανασυρθεί, ενώ 238 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους παιδιά, παραμένουν αγνοούμενοι, στο νοτιοκορεατικό πλοίο που βυθίστηκε την περασμένη Τετάρτη.

Ο καπετάνιος και έξι ακόμα μέλη του πληρώματος έχουν συλληφθεί με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Parapolitika.gr