Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος!

– “Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο-βόμβα που περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO)”, αναφέρεται στην προκήρυξη
– “Η επίθεση”, λένε οι τρομοκράτες του Επαναστατικού Αγώνα, “εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα”
– “Επιλέξαμε την 10η Απριλίου για την επίθεση γιατί σηματοδοτεί την κίνηση εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές”

Σε μια μακροσκελή προκήρυξη 18.322 λέξεων ο Επαναστατικός Αγώνας αναλαμβάνει την ευθύνη για την μεγάλη έκρηξη που προκάλεσε μεγάλες υλικές ζημιές στις 10 Απριλίου στην οδό Αμερικής έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν η συγκεκριμένη ημέρα επελέγη λόγω της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές. Υποστηρίζουν ότι στόχος ήταν
ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρού. “Αφιερώνουν” την επίθεση στον Λάμπρο Φούντα και υποστηρίζουν ότι το αυτοκίνητο – βόμβα περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ANFO).

«Επιλέξαμε», λένε «την 10η Απριλίου για την επίθεση γιατί -όπως πολύ καλά κατάλαβαν οι πάντες, από την κυβέρνηση, τα κόμματα έως τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ- σηματοδοτεί την κίνηση εξόδου του ελληνικού κράτους στις αγορές προς αναζήτηση του πρώτου μακροπρόθεσμου δανείου μετά από τέσσερα χρόνια, ενώ την επομένη 11 Απρίλη, η αρχηγός του ισχυρότερου ευρωπαϊκού κράτους, πρωταγωνίστρια της επιβολής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη και από τους ιδανικότερους εκφραστές των συμφερόντων της ευρωπαϊκής οικονομικής ελίτ, η αρχιτρομοκράτισσα Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατέφθανε στην Ελλάδα για την πολιτική και οικονομική κεφαλαιοποίηση της “ελληνικής επιτυχίας”».

Επίσης, χαρακτηρίζουν την Τράπεζα της Ελλάδος “στυλοβάτη του μεγάλου κεφαλαίου”, και σε ένα μεγάλο μέρος της προκήρυξης εξηγούν για ποιό λόγο αποφάσισαν να κάνουν εκεί το χτύπημα…

ΟΛΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ