Κατεβάζουν στο 1,20 ευρώ το ενιαίο εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ

Σαρωτικές αλλαγές στα εισιτήρια των ΜΜΜ, με εισηγήσεις στον ΟΑΣΑ σχετικά με την πιλοτική μείωση στο κόστος τόσο του απλό κομίστρου, όσο και των μηνιαίων καρτών, ενώ ακόμη συζητούνται ευρύτερες αλλαγές στο συγκοινωνιακό χάρτη της πρωτεύουσας, όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο της ευρύτερης ανασυγκρότησης του συστήματος που θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, εξετάζεται στον ΟΑΣΑ, εκτός από τη μείωση των εισιτηρίων, η αναδιάρθρωση των δρομολογίων, κυρίως με γνώμονα τις μετεπιβιβάσεις από τα οδικά μέσα στα μέσα σταθερής τροχιάς, αλλά και της πύκνωσης των δρομολογίων, στις διαδρομές που θα κριθεί ότι κάτι τέτοιο απαιτείται.

Σχετικά με τα κόμιστρα, εκτιμάται πως το ενιαίο εισιτήριο διάρκειας 90 λεπτών, που κοστίζει σήμερα 1,40 ευρώ, θα μειωθεί κατά 0,20 ευρώ, καταργώντας μ’ αυτό τον τρόπο το απλό εισιτήριο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ των 1,20 ευρώ, κάτι που θα σηματοδοτήσει τη δημιουργία ενός ενιαίου κομίστρου που θα εξυπηρετεί το σύνολο του νέου πλέγματος δρομολογίων, με κόστος 1,20 ευρώ.

“Χωρίς το φιλότιμο των επιβατών δεν πάμε πουθενά”, λένε στελέχη του ΟΑΣΑ.

Επίσης, μείωση αναμένεται να επέλθει και στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, με το πιθανότερο σενάριο να είναι πως η νέα τιμή θα είναι 30 ευρώ, ενώ σήμερα κοστίζει 45. Παρομοίως, μ’ αυτό τον τρόπο αναμένεται αυτό το ενιαίο πάσο των 30 ευρώ για όλα τα μέσα, να αντικαταστήσει τη μηνιαία κάρτα των 20 ευρώ που ισχύει σήμερα μόνο για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ.

Ακόμη, συζητήσεις γίνονται για την εφαρμογή του mobile payment, που θα δίνει στους επιβάτες τη δυνατότητα να αγοράζουν και να ακυρώνουν τα εισιτήριά τους μέσω ψηφιακής εφαρμογής η οποία θα είναι σχεδιασμένη για λειτουργικά Android και iOS. Η εφαρμογή θα είναι συνδεδεμένη είτε με τον τραπεζικό λογαριασμό του χρήστη, είτε με λογαριασμό Paypal.