Ο Κούλογλου και η πΓΔΜ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε υποψήφιος για την Ευρωβουλή, δικαιούται να έχει τις δικές του απόψεις, οι οποίες, όμως, είναι συνταγμένες με τις κατευθυντήριες γραμμές του κόμματος υπό τη σημαία (και με τις ψήφους) του οποίου επιδιώκει την εκλογή του στην χρυσοφόρο ευρωπαϊκή θέση.

Ο κ. Στέλιος Κούλογλου δεν μπορεί, φυσικά, να αποτελέσει εξαίρεση. Δύναται, όθεν, ο καθείς να λογιάζει ότι οι περί «Μακεδονίας» θέσεις του απηχούν και τις απόψεις των συνιστωσών του κόμματος πρόεδρος του οποίου είναι ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Εάν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε δεν μιλάμε για «γελοία διαμάχη που τη δημιούργησε ο Αντώνης Σαμαράς», αλλά για ανιστόρητη προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της πΓΔΜ, όπως είναι και η επίσημη (από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ) ονομασία του κρατιδίου αυτού.

Ασφαλώς και ο κ. Κούλογλου «ήταν από λίγους δημοσιογράφους που ανέφεραν ότι το πρόβλημα σήμαινε πολιτική και εθνική αυτοκτονία». Αλίμονο αν το ίδιο πίστευε η πλειοψηφία των συναδέλφων ή ο ελληνικός λαός!

Ο Στ. Κούλογλου σημειώνει ακόμη: «Αποκαλώ την Μακεδονία με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος». Αλήθεια, ποιος κόσμος; Αυτός που δεν γνωρίζει Ιστορία; Αν ο κόσμος του είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση βουλευτής της οποίας θέλει να εκλεγεί, πρέπει να μάθει ότι ουδείς εκεί αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία». Αν κόσμος του είναι η μεγάλη Αυστραλία, καλό είναι να πληροφορηθεί ότι χρησιμοποιεί επίσης την ονομασία πΓΔΜ.

Αν κόσμο του εννοεί τις ΗΠΑ, είναι περίεργο πως συνταυτίζεται με τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους, τον μόνο Αμερικανό πρόεδρο που ονόμασε την πΓΔΜ «Μακεδονία» κι αυτό –όπως επισήμως έχει διευκρινίσει- μέχρι να βρεθεί η κοινά αποδεκτή ονομασία…

Αν δεν αντιλαμβάνεται τι σημαίνει η επιφύλαξη των ΗΠΑ, αυτό είναι πρόβλημά του. Δεν μπορεί, όμως, να το μετατρέπει σε πρόβλημα της Ελλάδος!

Και είναι δύο φορές περίεργο που καμώνεται ότι δεν γνωρίζει πως η ονομασία «Μακεδονία» από τον υιό Μπους προέκυψε ΜΕΤΑ τον «συμβιβασμό» της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αποδεχθεί το πΓΔΜ! Αυτούς τους «συμβιβασμούς» έχει κατά νου;

Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να εμφανίζεται ο κ. Κούλογλου με θέσεις που δεν συνάδουν με τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος. Ούτε να δείχνει να αγνοεί  την έγγραφη δέσμευση του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον ότι δεν θα αναγνώριζε ποτέ κράτος με το όνομα «Μακεδονία».

Ας ρωτήσει να μάθει τι έγινε και ατόνησε η θέση αυτή των ΗΠΑ…

Ούτε μπορεί να μιλάει για «διόγκωση» του θέματος όταν οι Σκοπιανοί καταπατούν την ελληνική Ιστορία βαφτίζοντας Σκοπιανό τον Μεγαλέξανδρο, στήνοντας ανδριάντες με άγνωστους στους Σκοπιανούς «ήρωες» και  υψώνοντας λάβαρα κλεψίτυπα από την ελληνική ιστορία.

Ας αφήσει τις μεγαλοστομίες περί «διπλωματικής ήττας της Ελλάδας». Η συνεχιζόμενη διαμεσολάβιση Νίμιτς μόνο “διπλωματική ήττα” της Ελλάδος δεν λογίζεται!

Ασυλόγιστος εμφανίζεται, ωστόσο, ο ίδιος ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.