Τέλος στα μηνύματα την ώρα της οδήγησης

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης, απαγορεύεται σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες του κόσμου, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια.

Ειδικά η αποστολή μηνυμάτων από το κινητό τηλέφωνο, είναι ακόμα πιο επικίνδυνη ενέργεια και η πιθανότητα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος αυξάνεται κατά 23 φορές. Η Apple, προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή τη συνήθεια και να συνετίσει τους οδηγούς, ετοιμάζει μια νέα εφαρμογή-λειτουργία που θα μπλοκάρει την αποστολή SMS κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Όσοι λοιπόν είναι κάτοχοι iPhone και iPad δεν θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα ή να χρησιμοποιούν τις συσκευές την ώρα που οδηγούν, καθώς πολύ απλά, δεν θα λειτουργούν. Οι συσκευές θα αναγνωρίζουν αυτόματα αν ο οδηγός βρίσκεται πίσω από το τιμόνι και το αυτοκίνητο κινείται, μπλοκάροντας συγκεκριμένες λειτουργίες.

Φυσικά, θα μπορούν να χειριστούν το smartphone με φωνητικές εντολές ή μέσω της οθόνης του αυτοκινήτου. Όλα αυτά θα συμβούν τα αμέσως επόμενα χρόνια και εφόσον το iPhone έχει συνδεθεί με το όχημα.

Zougla.gr