Αβραμόπουλος: Το υπουργείο Άμυνας θα έχει πάντα τους αποστράτους στην «ομπρέλα» του

Στο Πεντάγωνο, στο φυσικό και αγαπημένο τους χώρο, έγινε για πρώτη φορά η τελετή παράδοσης-παραλαβής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών του Στρατού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος υλοποιώντας στην πράξη τα όσα είχε πει ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως απόστρατοι , αλλά ως πρώην ενεργά στελέχη που μπορούν να συνεχίσουν να προσφέρουν πολλά , άνοιξε τις πόρτες γι’ αυτούς προσπαθώντας να διατηρήσει ζωντανή την επαφή των ανθρώπων αυτό με το χώρο που υπηρέτησαν τόσα χρόνια και συνεχίζουν να τον τιμούν.

Ο Δ. Αβραμόπουλος αφού βράβευσε τον απερχόμενο πρόεδρο αντιστράτηγο ε.α. Παντελή Μαυροδόπουλο είπε ,μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του:

«Τρέφω βαθύτατο σεβασμό που τρέφω προς όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε είναι εν ενεργεία είτε σε κάποια στιγμή κρίθηκε ότι θα πρέπει να γυρίσουν στην πολιτική ζωή. Πιστεύω και το εννοώ ότι για εμάς δεν αποστρατεύεστε ποτέ. Αυτό είναι μια καθαρά διοικητική πράξη (η αποστρατεία) που σε καμία περίπτωση δεν σας αποκόβει από τη μεγάλη σας οικογένεια που από την πρώτη κιόλας στιγμή που περάσατε τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μέχρι και την ημέρα που αποστρατευθήκατε, αλλά και στη συνέχεια θα θέσει από πάνω σας μια ομπρέλα προστασίας, εκτίμησης και σεβασμού».

Ο κ. Αβραμόπουλος τονίζοντας ότι μιλάει εκ μέρους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας τους διαβεβαίωσε ότι «όπως και όλο αυτό τον καιρό, έτσι και στο μέλλον θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας γιατί πράγματι πιστεύουμε ότι οι θέσεις, οι απόψεις, οι διεκδικήσεις της Ένωσης είναι καταρχήν δίκαιες, αλλά και για ένα λόγο παραπάνω. Διότι η αντίληψη που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ότι όσοι αποστρατεύονται δεν παύουν από το να διατηρούν ζωντανούς τους δεσμούς με τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων και το εθνικό αμυντικό μας σύστημα».

Και τόνισε πως «το υπουργείο αλλά και η Ελλάδα χρειάζεται την εμπειρία, τη γνώση, τις απόψεις, τις εισηγήσεις και τις προτάσεις όλων εκείνων που υπηρέτησαν στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και που πολλές φορές νηφάλια και με υψηλό αίσθημα ευθύνης οι απόψεις και οι προτάσεις που διατυπώνονται βοηθούν και την πολιτική και την στρατιωτική ηγεσία στη χάραξη της πολιτικής της».

Αναφερόμενος σε ότι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια δήλωσε:

«Το Σώμα των αποστράτων τα τελευταία χρόνια υφίσταται μεγάλες πιέσεις. Ξέρετε πολύ καλά πώς είχαν τα πράγματα πριν από τρία περίπου χρόνια, πώς εξελίχθηκαν, πώς αντιμετωπίσαμε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις. Η κατάσταση έχει σχετικά σταθεροποιηθεί αλλά οι αδικίες είναι ακόμα εκεί. Με όσα έχουν ανακοινωθεί πρόσφατα από την Κυβέρνηση, σταδιακά θα αρχίσουν να αποκαθίστανται. Εδώ είμαστε για να συνεχίσουμε να δίνουμε αυτό τον αγώνα και πιστεύω ότι στο τέλος αφού κλείσει αυτή η περίοδος, θα ανοίξει μια νέα πιο αισιόδοξη για την Πατρίδα μας πάνω από όλα, για την κοινωνία μας και βεβαίως για όλους».

Μιλώντας για τον κ. Μαυροδόπουλο εξήρε τη συμβολή του λέγοντας « Όλον αυτό τον καιρό υπήρξατε ένας εξαίρετος σύμβουλος της ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και πραγματικός αγωνιστής για τα δίκαια της οικογένειας των αποστράτων στη χώρα μας. Έτσι το θέλουν οι καιροί να ζείτε σήμερα τη δεύτερη αποστρατεία σας. Αλλά είμαι βέβαιος ότι το καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο θα χρειαστεί και τις γνώσεις και τις εμπειρίες και τις συμβουλές σας. Εγώ θεωρώ ότι ήταν μεγάλη τιμή για όλους μας να συνεργαστούμε μαζί σας».

Παρών στην εκδήλωση εκτός τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ήταν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

ΠΗΓΗ:Newpost.gr

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε