ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Προσάραξε πλοίο με 190 επιβάτες -Στη νησίδα Ασπρονήσι Θήρας, δεν παρατηρήθηκε εισροή υδάτων

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Στο λιμάνι του Αθηνιού στη Σαντορίνη, προκειμένου να ελεγχθεί από επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα rina, παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» που στις 4 το πρωί υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες προσάραξε με 75 άτομα πλήρωμα και 190 επιβάτες στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρό μπλάκ άουτ στις μηχανές, ωστόσο επισήμως γίνονται έρευνες για να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες.

Αυτή τη στιγμή στο «Πρέβελης» από τους 190 επιβάτες βρίσκονται 78, οι οποίοι αφού το πλοίο κριθεί από τους επιθεωρητές ότι μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιό του, θα συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους.

Στο λιμάνι του Αθηνιού αποβιβάστηκαν 112 άτομα, 21 φορτηγά, δύο λεωφορεία, εννέα ΙΧ και τρία δίκυκλα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Απρόσμενη εξέλιξη είχε το ταξίδι του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Πρέβελης» για τους 190 επιβάτες του. Το πλοίο προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι Θήρας.

Στην περιοχή έσπευσαν πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη, προκειμένου να βοηθήσουν στην αποκόλλησή του. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και το «Πρέβελης» κατευθύνεται στο λιμάνι Αθηνίου, σε χαμηλή ταχύτητα και συνοδευόμενο από άλλα σκάφη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά δεν έχει παρατηρηθεί εισροή υδάτων, ενώ δύτης που επιθεώρησε τα ύφαλα του πλοίου ανέφερε πως δεν υπήρξε ρήγμα. Η επιθεώρηση θα επαναληφθεί μόλις δέσει το πλοίο.

Το «Πρέβελης» πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Είναι φορτωμένο με 32 φορτηγά,19 ΙΧ οχήματα,2 λεωφορεία και 6 δίκυκλα.
Πηγή: iefimerida.gr