Γιατί είναι απαραίτητη κάθε ψήφος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές(2)

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΑΡΗ
Παιδίατρος- Συγγραφέας

Αν επομένως θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγύης των λαών ή τέλος πάντων την Ευρώπη που θα ξεπεράσει το δόγμα της απόλυτης λιτότητας και θα θέσει τις βάσεις για την αναθεώρηση της οικονομικής της πολιτικής έναντι των λαών του Νότου,θα πρέπει να εκφάσουμε αυτή τη βούλησή μας στην κάλπη.
Ωστόσο για την Ελλάδα ειδικά οι Ευρωεκλογές έχουν βαρύνουσα πολιτική σημασία και για άμεσο μέλλον του τόπου μας.
Όσοι αποδέχτηκαν τους όρους των μνημονίων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.ισχυρίζονται πως το πρωτογενές πλεόνασμα είναι η απαρχή της ανάπτυξης και ο προάγγελος της ριζικής αναθεώρησης της ασκούμενης αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής.
Μάλιστα η διαφαινόμενη επιμήκυνση της αποπληρωμής του δημόσιου χρέος το καθιστά βιώσιμο,απελευθερώνει πόρους για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων αλλά και των φυσικών προσώπων και εντέλει βάζει τις βάσεις για την καταπολέμηση της φτώχιας και της ανεργίας.
Περιμένουν επομένως την εκλογική ετυμηγορία των ελλήνων πολιτών για να συνεχίσουν το έργο τους και να διασφαλίσουν τον καρπούς της πολύχρονης λιτότητας,που όργωσε τις πλάτες των πολιτών.
Στην αντίπερα όχθη πολιτεύονται όσοι επιμένουν πως με τα μνημόνια δεν υπάρχει ευοίωνο μέλλον για ένα λαό.
Ισχυρίζονται πως μία ευθεία διαπραγμάτευση με τους δανειστές θα μπορούσε να λάβει υπόψη της τη ρήτρα ανάπτυξης που επιμένουν πως μπορεί να υπάρξει ως αποτέλεσμα διαγραφής μέρους του χρέους και επιμήκυνσης της αποπληρωμής του εναπομείναντος.
Αν το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών της 25ης Μαϊου δε δικαιώσει τις προσδοκίες των συγκυβερνώντων,τότε με τη διαφαινόμενη ανατροπή του πολιτικού σκηνικού έχουμε ίσως την τελευταία ευκαιρία πριν από τις κάλπες για τις εθνικές εκλογές να σκεφτούμε πολύ σοβαρά,αν θα αποδεχθούμε τη συνολική ανατροπή της ακολουθούμενης πολιτικής έναντι της Ευρώπης ή εντέλει θα αποδεχθούμε τους όρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,μεταθέτοντας τις ελπίδες για πραγματική ανάπτυξη στο μέλλον.
Ωστόσο κρίσιμο θα είναι και το συνολικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ,γιατί αν οι Ευρωπαίοι καταδικάσουν την καλβινική λογική στην οικονομία,τότε θα ακούσουν οι Ευρωπαίοι όσα θα έχουμε να τούς πούμε.
Διαφορετικά,καλό κουράγιο συμπολίτες και με τη νίκη.