Σάμος: Εφιαλτικό σενάριο για εγκλωβισμένους μετανάστες στο σκάφος που βυθίστηκε

1754100_473_355
 – Τους φόβους για 29 εγκλωβισμένους στο αμπάρι τους σκάφους ενισχύουν οι δηλώσεις του δημάρχου Σάμου

– Δύο γυναίκες πνίγηκαν και εντοπίστηκαν νεκρές από κρουαζιερόπλοια και σκάφη του λιμενικού
– Κρίσιμες ώρες για ανήλικο αγοράκι που αναμένεται να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας με αεροσκάφος
– Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση στη θάλασσα του Αιγαίου για τον εντοπισμό των αγνοούμενων μεταναστών
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα προκειμένου να κρατηθεί στην επιφάνεια και να ρυμουλκηθεί στη στεριά, το γιοτ που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών.

Το γιοτ αναποδογύρισε τις πρώτες πρωινές ώρες, 4,5 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου στη Σάμο, με αποτέλεσμα να πνιγούν δύο γυναίκες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι μετανάστες εγκλωβισμένοι εντός του σκάφους, κάτι που θα φανεί μόλις το σκάφος ρυμουλκηθεί.

Φόβους για εγκλωβισμό περίπου 29 μεταναστών στο αμπάρι του γιοτ που αναποδογύρισε διατύπωσε και ο δήμαρχος του νησιού Στέλιος Θάνος. «Εύχομαι να μην έχουμε άσχημο τέλος» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Θάνος επικαλούμενος σχετικές πληροφορίες.

 

 

ΦΩΤΟ από i-samos.gr
ΦΩΤΟ από i-samos.gr

Στην περιοχή έσπευσαν άμεσα δυο πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, το κρουαζιερόπλοιο “Αdamora”, σκάφος της Frontex -το πλήρωμα του οποίου ειδοποίησε για το συμβάν γύρω στις 04:00 το πρωί- τρία αλιευτικά σκάφη, ενώ επιχειρούν ένα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος στο οποίο επέβαιναν οι μετανάστες ήταν ένα σύγχρονο γιοτ με 4 κυβερνήτες, ενώ ακολουθούσε και ένα μικρό κότερο. Στο Λιμεναρχείο της Σάμου, έχουν μεταφερθεί 36 μετανάστες που περισυνέληγαν σώοι. Δύο γυναίκες ανασύρθηκαν νεκρές.

ΦΩΤΟ από i-samos.gr
ΦΩΤΟ από i-samos.gr

Από τους διασωθέντες οι 32 είναι άντρες, 3 είναι γυναίκες και ένα μικρό παιδί που αναμένεται να μεταφερθεί με αεροσκάφος σε νοσοκομείο της Αθήνας, καθώς η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή…

ΠΗΓΗ: newsIt.gr