Γεροντόπουλος με την Πρόεδρο Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Συμβουλίου της Ευρώπης Anne Brasseur και Γεωργιανούς βουλευτές

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, είχε σήμερα Τετάρτη 7 Μαΐου, δυο σημαντικές συναντήσεις. Αρχικά με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Anne Brasseur και στη συνέχεια με βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γεωργίας – Ελλάδος, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στη χώρα μας.

Από τη συνάντηση του κ. Γεροντόπουλου με Βουλευτές, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φιλίας Γεωργίας-Ελλάδος.

Από τη συνάντηση του κ. Γεροντόπουλου με Βουλευτές, μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας φιλίας Γεωργίας-Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με την Λουξεμβουργιανή Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο κ.Γεροντόπουλος τόνισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το Συμβούλιο της Ευρώπης σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προάσπισης και προώθησης των δημοκρατικών θεσμών και προστασίας των μειονοτήτων.

Η κ.Brasseur από την πλευρά της, επεσήμανε την ενεργό και ουσιαστική συμμετοχή των Ελλήνων Κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης προκειμένου να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και στα θετικά αποτελέσματα που ήδη άρχισαν να φαίνονται.

Στη συνέχεια, ο κ. Γεροντόπουλος, συναντήθηκε, με βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Γεωργίας – Ελλάδος, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις διμερείς σχέσεις, την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς και την ελληνική ομογένεια της Γεωργίας.

Οι Γεωργιανοί βουλευτές ενημέρωσαν τον κ. Γεροντόπουλο για τις θέσεις της χώρας τους επί διεθνών θεμάτων και των εξελίξεων στην περιοχή. Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών τους διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Γεωργίας για ενίσχυση των δεσμών της με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
\

 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ: Ο ΥΦΥΠΕΞ Κυριάκος Γεροντόπουλος, με την Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Anne Brasseur.