Ξέσπασμα χωρίς προηγούμενο από τον Στάθη Μπούκουρα – ΄Εκλαιγε γοερά – «Τα παιδιά μου με ρωτούν: Πατέρα γιατί είσαι στην φυλακή;»

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Γ.Γερμενή και Ν.Μίχου, καθώς και των ανεξάρτητων πλέον βουλευτών Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου και Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος απευθύνθηκε στην Ολομέλεια με λυγμούς, αποφάσισε η Βουλή. Παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 220 βουλευτές.

ΝΩΡΙΤΕΡΤΑ

Πολλά που δεν έχουν προηγούμενο έγιναν σήμερα στην Βουλή. Εκτός από την μεταγωγή προφυλακισμένων βουλευτών, ένα άλλο γεγονός προκάλεσε αμηχανία στην Ολομέλεια και δεν ήταν άλλο από το ξέσπασμα του προφυλακισμένου ανεξάρτητου πλεον βουλευτή Ευστάθιου Μπούκουρα, ο οποίος από τα μισά της τοποθέτησής του έκλαιγε γοερά και φώναζε συνεχώς: «Τα παιδιά μου με ρωτούν: Πατέρα γιατί είσαι στην φυλακή;»

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Μπούκουρας άρχισε να κομπιάζει και έκανε μια μεγάλη παύση. Τότε άφησε στην άκρη τα χαρτιά του και είπε ότι τα καταθέτει στα πρακτικά. Από εκείνη την στιγμή και μετά άρχισε να κλαίει με λυγμούς και να μιλάει σε έντονο προσωπικό ύφος για την προφυλάκισή του αλλά και την προσωπική του ιστορία.

Σημειώνεται ότι καθόλη την διάρκεια του ξεσπάσματός του, τον χλεύαζαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Κασιδιάρης και Νίκος Μίχος.

«Προσπαθώ να σας πείσω για την αθωότητά μου. Πως είναι άδικο που βρίσκομαι 4 μήνες στις φυλακές Ναυπλίου. Επιτρέψτε μου και συγχωρήστε την ψυχολογική μου φόρτιση. Είμαι περήφανος που εκπροσωπώ τον ελληνικό λαό στο κοινοβούλιο.Κάποιοι με χλευάζουν. Δεν θα διαβάσω τίποτα από όσα έχω γράψει και θα τα καταθέσω στα πρακτικά. Οταν με κάλεσε η ανακρίτρια της είπα ότι είμαι περήφανος για όσα έχω κάνει. Της είπα ότι κοιμήθηκα φούρναρης και ξύπνησα βουλευτής. Είμαι παιδί του λαού. Εργαζόμουν από 15 ετών. Δεν τα λέω για να με λυπηθείτε. Ο πατέρας μου έπαθε καρκίνο και αναγκάστηκα να αναλάβω την οικογενειακή επιχείρηση. Είμαι παντρεμένος 25 χρόνια και έχω τρία παιδιά. Ο γιος μου 18 ετών, η κόρη μου 15 και η μικρή μου 3 ετών. ‘Ερχονται στην φυλακή και τα βλέπω μια ώρα την εβδομάδα.

Και με ρωτούν: «Πατερα γιατί είσαι στην φυλακή;». δεν έχω τι να τους απαντήσω. Τι έχω κάνει; Γιατί μου στερείτε την οικογένειά μου; Ποιό έγκλημα διέπραξα; Δεν έδωσα κανένα δικαίωμα. Δεν προσέβαλα κανέναν. Ετυχε να είμαι βουλευτής. Ναι! Θα σας πως ότι στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Με λεξοτανίλ και λαντόζ. Δεν έχω απαντήσει στα παιδιά μου γιατί είμαι μέσα. Δεν είμαι ναζιστής. Είμαι πατριώτης. Προέρχομαι από άλλο ιδεολογικό χώρο. Από το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες, έλεγε Πρόεδρε. Ξέρετε τι αγώνα έκανα εγώ για το ΠΑΣΟΚ; Ανέβαινα στις κολώνες και έκανα αφισοκόλληση. Όλοι πιστεύαμε στην Αλλαγή. Μου ζητήθηκε να βοηθήσω. Λυπάμαι πολύ που ενω στην Χρυσή Αυγή έδωσα τίμιο αγώνα αυτή την στιγμή πρώην συναγωνιστές αρέσκονται να γελάνε και να χλευάζουν.»

Ολοκληρώνοντας το ξέσπασμά του ο Ευστάθιος Μπούκουρας και κατευθυνόμενος στα έδρανα των ανεξάρτητων βουλευτών βουλευτές των ΑΝΕΛ του είπαν: «Το κεφάλι σου ψηλά» και στην συνέχεια τον χαιρέτισαν δια χειραψίας.