Ο πρωθυπουργός σε συγκέντρωση γυναικών στη Λαμία: Η νέα Ελλάδα είναι γένους θηλυκού

Η συγκέντρωση γυναικών στον Αγιο Λουκά, ήταν ο δεύτερος σταθμός της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Λαμία το απόγευμα της Δευτέρας. Ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε στο ρόλο και τη σημασία της Ελληνίδας, στη στήριξη της οικογένειας, η οποία δοκιμάστηκε από την κρίση τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε και… «μαοϊκός». « Ξέρετε εγώ με τον Μao Τse Τung δεν είμαι αλλά ο Mao είχε πει το ωραίο: ”Η γυναίκα κρατά το μισό του Ουρανού”. Εγώ πιστεύω ότι η γυναίκα είναι ολόκληρος ο Ουρανός! Είναι η γυναίκα-μάνα, είναι η γυναίκα-σύντροφος, είναι η γυναίκα-συνεργάτης, είναι η γυναίκα επαγγελματίας, είναι η γυναίκα αγρότισσα… Το έδειξε, άλλωστε, και στα μεγάλα, τα δύσκολα τα οποία περάσαμε τελευταία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρόσθεσε: «Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, σε αυτά τα δύσκολα εσείς οι γυναίκες κρατήσατε όρθια την Ελληνική κοινωνία». Ο Σαμαράς πάντως μπορεί να επηρεάστηκε από στενό του συνεργάτη που λέγεται ότι στα νιάτα του είχε ανάλογες «ιδεολογικές περιπλανήσεις».

Παράλληλα δεν παρέλειψε να ασκήσει και από τη Λαμία, επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι βλέπει τις εκλογές σαν μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο ίδιος, συμπλήρωσε ο κ.Σαμαράς, βλέπει τις εκλογές σαν μοχλό σταθεροποίησης και ανάπτυξης της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr