Η Αθήνα αλλάζει και γεμίζει ξενοδοχεία -Ανοίγει ξανά το «La Mirage» στην Ομόνοια

Η πόλη αλλάζει και σταδιακά προσπαθεί να επαναφέρει το χρώμα που είχε πριν από τα χρόνια της κρίσης της. Αυτό φαίνεται και από τις προσπάθειες που γίνεται για να λειτουργήσει και πάλι στην πλατεία Ομονοίας το ξενοδοχείο La Mirage.Η απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας να ξεκινήσουν εκ νέου οι διαδικασίες για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του γεννά και πάλι ελπίδες για ποιοτική αλλαγή στην εικόνα της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα χρόνια έβαλαν λουκέτο στην πρωτεύουσα και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής περίπου 90 ξενοδοχεία. Το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, παραμένει κλειστό από τον Ιούλιο του 2008.

Μάλιστα δεν είναι το μόνο βήμα που γίνεται καθώς και η ευρύτερη περιοχή της πλατείας Συντάγματος, εκτός απροόπτου, θα αποκτήσει ένα νέο ξενοδοχείο με τη μετατροπή του κτιρίου που στέγαζε παλιά το υπουργείο Παιδείας επί της οδού Μητροπόλεως.

 

Κλειστό από τον Ιούλιο του 2008 το La Mirage


Τo ξενοδοχείο La Mirage, ιδιοκτησίας του Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, παραμένει κλειστό από τον Ιούλιο του 2008. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το Tαμείο να υποβάλλεται σε πλήθος δαπανών αναφορικά με τη συντήρηση και τη φύλαξη του κτιρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας έχει δώσει ήδη εντολή για τη συγκρότηση αρμόδιας επιτροπής διαπραγματεύσεων που θα αναλάβει το έργο των διαδικασιών εκμίσθωσης του κλειστού ξενοδοχείου με ελεύθερη τιμή εκκίνησης στη διαπραγμάτευση.

Παράλληλα όπως γράφει και η Καθημερινή, ο Ομιλος Ξενοδοχείων Ηλέκτρα αναδείχθηκε πλειοδότης στον διαγωνισμό που πραγματοποίησε η Εκκλησία της Ελλάδος για την εκμίσθωση του κτιριακού συγκροτήματος που στέγαζε παλιά τις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και περικλείεται από τις οδούς Μητροπόλεως, Βουλής, Απόλλωνος και Πεντέλης. Το κτίριο, συνολικά 6 ορόφων, προορίζεται να εκμισθωθεί από τον όμιλο για περίπου 40 χρόνια.

Παράλληλα, ένα ακόμη νέο ξενοδοχείο 50 κλινών προγραμματίζεται να λειτουργήσει στην Αθήνα έως τις αρχές του 2015 από την εταιρεία Κ. Μπενακόπουλος – Επιλογή Κτιρίων ΑΤΟΞΕ. Το ξενοδοχείο μπουτίκ θα δημιουργηθεί επί της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου με τη μετατροπή υφιστάμενου κτιρίου ιδιοκτησίας της εταιρείας. Η επένδυση θα φθάσει περίπου τα 7,5 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του έτους επαναλειτούργησε στην Αθήνα δίπλα στο δημαρχιακό μέγαρο άλλη μία μονάδα μπουτίκ από τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη – Grecotel υπό τη νέα της επωνυμία Pallas Athena.

Πηγή: iefimerida.gr