Το διαφημιστικό σποτ του Ποταμιού ίδιο με εκείνο του Ομπάμα

Το νέο διαφημιστικό σποτ του Ποταμιού που παίζεται σε όλα τα social media είναι βίντεο με τον τίτλο “Πρώτη φορά” και το οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης τον εμπνεύστηκε από το αντίστοιχο διαφημιστικό σποτ του Μπάρακ Ομπάμα.

Στο βίντεο του Σταύρου Θεοδωράκη “Πρώτη φορά” υπάρχει μία γυναίκα που κάνει διάφορες αναφορές για την πρώτη φορά, δίνοντας την εντύπωση πως μιλά για την πρώτη της σεξουαλική φορά.

Ωστόσο, στο τέλος η γυναίκα αποκαλύπτει πως όλες αυτές οι αναφορές για την πρώτη φορά αναφέρονται στην πρώτη φορά που ψήφισε το Ποτάμι.

Το βίντεο όμως αυτό είναι αντιγραφή από ένα αντίστοιχο βιντεάκι του Μπάρακ Ομπάμα για τη δική του προεκλογική του καμπάνια.

Το βίντεο του Ποταμιού


Το σποτάκι άναψε στο εσωτερικό του Ποταμιού.

Η made in USA ιδέα εξόργισε τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή Περικλή Βαλλιάνo που με ανάρτησή του στο facebook υποστηρίζει ότι πρόκειται για προσβλητικό σποτ για τις γυναίκες και καλεί μάλιστα τον Σ. Θεοδωράκη να το αποκηρύξει…
Η πρώτη ανάρτηση:
Ζητώ να αποσυρθεί αμέσως το αισχρό και απαράδεκτο διαφημιστικό με τίτλο “πρώτη φορά”, καθώς και το άλλο αχαρακτήριστο που το συνοδεύει. Οι “διαφημίσεις” αυτές προσβάλλουν κάθε γυναίκα με ένα διεστραμμένο χιούμορ. Και βέβαια υποσκάπτουν και προσβάλλουν κάθε αξία για την οποία υποτίθεται συγκροτήθηκε το Ποτάμι. Προσωπικά ζητώ συγγνώμη για τα ανοσιουργήματα αυτά, αν και δεν είχα την παραμικρή γνώση και συμμετοχή. Αλλά βέβαια αυτό δεν φτάνει. Πρέπει η ηγεσία του κόμματος να βγεί ευθαρσώς και να αποκηρύξει χωρίς περιστροφές το αίσχος των “διαφημίσεων” αυτών, και να ζητήσει συγγνώμη από κάθε γυναίκα, και θα έλεγα κάθε άνθρωπο γενικά, που θίγουν με βάναυσο τρόπο.
… και η απάντηση σε όσους λένε ότι θέλει να πλήξει το Ποτάμι:
Το να χρησιμοποιείς το σεξ για να πουλάς ένα προϊόν είναι ένα παλιό, πολυχρησιμοποιημένο τρίκ των διαφημιστών για να πλασσάρεις εμπορεύματα στην αγορά. Συστηματικά χρησιμοποιεί τη γυναίκα ως σεξουαλικό αντικείμενο, και εξάπτει την αντρική επιθυμία δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι αν αγοράσεις το προϊόν θα γίνεις και μεγάλος κατακτητής.
Η ψήφος στο Ποτάμι δεν είναι προϊόν τέτοιου τύπου, δεν έχει σχέση με την σεξουαλική ικανοποίηση του οποιουδήποτε ή την “ολοκλήρωση” μιας κοπέλλας που γίνεται γυναίκα. Το να οδηγείς το μυαλό κάποιου σε τέτοιες καταστάσεις σημαίνει ότι αποπροσανατολίζεις πλήρως την πολιτική επιλογή που έχει να κάνει με ώριμη σκέψη για το μέλλον του τόπου.
Έχω γίνει αποδέκτης κύματος διαμαρτυριών από μέρους γυναικών που αισθάνονται προσωπικά προσβεβλημένες από τέτοιες εργαλειακές χρήσεις της σεξουαλικότητάς τους. Και ό,τι απαξιώνει το μισό ανθρώπινο είδος ευτελίζει τον άνθρωπο συνολικά.
Κατηγορήθηκα από κάποιους ότι θέλω να πλήξω το κόμμα πέντε μέρες πριν από τις εκλογές για λόγους προσωπικής προβολής. Το κόμμα το έπληξαν καίρια τα “διαφημιστικά” που είχαν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις πριν καν εγώ τα πάρω είδηση. Πιστεύω ότι η δική μου στάση θα περιορίσει σημαντικά τις αρνητικές επιπτώσεις στο κόμμα από αυτήν την άσκεφτη ενέργεια.
Ήμουν ό πρώτος που βγήκα μαχητικά στον τύπο και υπερασπίστηκα το εγχείρημα του Ποταμιού από την πρώτη στιγμή την ώρα που άλλοι κάθονταν και έτρωγαν ξύλο βουβοί. Εξακολουθώ να πιστεύω στα επιχειρήματα εκείνα που διατύπωσα και πιστεύω απόλυτα στο εγχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη. Καλό λοιπόν κάποιοι να σκέφτονται δυό φορές πριν ανοίγουν το στόμα τους.