Γιουνκέρ: Ο κ. Σαμαράς κάνει θαυμάσια δουλειά, έφερε αξιοπιστία στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη, το οποίο έχει μεγάλη σημασία», δήλωσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Σε αποκλειστική συνέντευξη στη ΝΕΡΙΤ, ο κ. Γιουνκέρ ανέφερε: «Η Ελλάδα κατάφερε υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά να έχει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο κανείς δεν περίμενε. Αν μου το έλεγε κάποιος πριν από δύο χρόνια, τότε όλοι θα γελούσαν».

«Ξέρω ότι δεν μπορείς να πείσεις κάποιον που είναι άνεργος, δεν μπορείς να του πεις να είναι χαρούμενος, επειδή η χώρα έχει πρωτογενές πλεόνασμα ή επειδή έχει βγει στις αγορές. Δεν τον ενδιαφέρει», τόνισε και πρόσθεσε: «Η μακροοικονομική κατάσταση δεν βελτιώνεται με τον ίδιο ρυθμό. Όμως εάν δεν βελτιωθούν τα μακροοικονομικά, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί η μικροοικονομική πραγματικότητα και να βελτιωθούν οι θέσεις εργασίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Γιουνκέρ είπε ότι «ήμουν πρόεδρος του Eurogroup για οκτώ χρόνια, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσω την Ελλάδα στο ευρώ, ενώ άλλοι άκομα και κυβερνήσεις προσπαθούσαν να τη διώξουν».

«Αν ήμουν Έλληνας θα ήμουν περήφανος για τη χώρα μου. Η Ελλάδα πραγματοποιεί εκπληκτικές επιδόσεις. Όλοι οι Ευρωπαίοι είναι υπερήφανοι για τους Έλληνες», υπογράμμισε.

Και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ κατέληξε: «Ο κ. Σαμαράς κάνει θαυμάσια δουλειά. Έφερε την αξιοπιστία πίσω στην Ελλάδα. Αύξησε την ελληνική φήμη έξω από τα σύνορα της χώρας. Είναι εξαιρετικός πρωθυπουργός».

ΠΗΓΗ: newpost.gr