Προσέγγιση ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής από το ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει η ΝΔ

H προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικής όπου τα ποσοστά της ήταν αρκετά υψηλά, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και τα αιχμηρά σχόλια ειδικά στα social media πέφτουν βροχή.

Μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη ότι είναι ευπρόσδεκτη κάθε ψήφος που την αποσπάσμε από τον ναζισμό και το φασισμό, που θεωρήθηκε άνοιγμα στον ακροδεξιό χώρο, υπήρξε θύελλα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου με δήλωσή του κατηγορεί ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ για άνοιγμα προς τη Χρυσή Αυγή.

Όπως σημειώνει “το κάλεσμα Σκουρλέτη, Καλύβη, Σακελλαρίδη, Δούρου και λοιπών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεοναζί έπιασε τόπο”. Και αναφέρει ως παράδειγμα τον Χρήστο Γούδη, υποψήφιο με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη που δηλώνει με επιστολή του στη στήριξή του στον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Και καταλήγει με το σχόλιο “πρώτη φορά ναζί-Αριστερά”.

Στην επιστολή του ο κ. Γούδης ξεκινάει με την προσφώνηση “Αγαπητέ Γαβριήλ” και συνεχίζει με ένα εκτενές κείμενο, προκειμένου να εξηγήσει στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ πως κομμουνισμός και φασισμός είναι δύο ιδεολογικά συστήματα που όταν υπάρχει κοινωνική αστάθεια πάντα συγκλίνουν.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: “Είναι η τυπική περίπτωση μεταξύ κομμουνισμού και φασισμού. Όταν η δυναμική της κοινωνικής αστάθειας επιβάλλει το παιχνίδι να διεξαχθεί στην επιφάνεια μιας σφαίρας (δεδομένου ότι κάτω από το καθεστώς της παγκοσμιοποίησης, σφαίρα είναι ο πλανήτης μας όχι μόνο στερεομετρικά αλλά και κοινωνικά και οικονομικά), τότε τα δύο αυτά ιδεολογικά συστήματα συγκλίνουν”.

Κοινώς σε όλη την επιστολή ο κ. Γουδής προσπαθεί να εξηγήσει στον κ. Σακελλαρίδη πως είναι πολλά περισσότερα αυτά που ενώνουν το κομμουνισμό με τον φασισμό από αυτά που τους χωρίζουν. Σε όλο πάντως το κείμενο της επιστολής είναι αδιαμφισβήτητη η προσπάθεια του κ. Γούδη να ενώσει τις δυνάμεις της Χρυσής Αυγής με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει και του β΄ γύρου των περιφερειακών εκλογών.

Και από το ΠΑΣΟΚ όμως οι αντιδράσεις δεν ήταν λίγες.  Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Καρύδης με σχόλιο του στα social media γράφει “το γλείψιμο του ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή καλά κρατεί”.

Όπως αναφέρει ο κ. Καρύδης “ο κ. Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής δεν ανέφερε τίποτα για τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής και συνεχίζει να μη λέει τίποτα. Κατόπιν, ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Σκουρλέτης υποστηρίζει ότι κάθε ψήφος από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής είναι ευπρόσδεκτη. Μετά τη σκυτάλη την πήραν ο κ. Σακελλαρίδης και η κ. Δούρου που θέλουν κάθε Χρυσαυγίτικη ψήφο. Το θέμα βέβαια είναι τι γίνεται με την αριστερά, τις αρχές και τις αξίες της. Τελικά το ρητό «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» πάντα επικρατεί”.

Δηκτικό ήταν και το σχόλιο στο twitter της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Πιπιλή η οποία με ανάρτησή της γράφει: “Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μπαλτάκος.Γούτσου-γούτσου λοιπόν&εσείς με τους ,μετά Φύσσα ,”παραπλανηθέντες” ψηφοφόρους της Χ.Α.”

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr