Φοιτητής μαχαίρωσε επιβάτες του μετρό! – 4 νεκροί, 21 τραυματίες

Στους τέσσερις ανέρχονται οι νεκροί και στους 21 οι τραυματίες από την επίθεση ενός νεαρού φοιτητή εναντίον των επιβατών ενός συρμού του μετρό στην Ταϊπέι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο πρώτος απολογισμός έκανε λόγο για 3 νεκρούς και 25 τραυματίες. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία και περίπου 10 από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μια 60χρονη γυναίκα υπέκυψε στα τραύματά της λίγη ώρα μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους τέσσερις.

Ο Τσενγκ Τσιέχ, ο δράστης της επίθεσης, είναι ένας φοιτητής 21 ετών. Ο νεαρός επιτέθηκε με μαχαίρι στους άλλους επιβάτες του τρένου, προκαλώντας πανικό στο μετρό. Προσπάθησε να διαφύγει, όμως ένας επιβάτης κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και να τον παραδώσει στους αστυνομικούς.

Ανακρινόμενος, ο Τσενγκ φέρεται να δήλωσε ότι “ήθελε από παιδί να κάτι σημαντικό”, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των αστυνομικών αρχών, τον Τσεν Κούο-εν.

Ο νεαρός, που δεν έχει ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, σχεδίαζε αρχικά να χτυπήσει στο μετρό αφού πάρει το πτυχίο του από το πανεπιστήμιο. Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα αποφάσισε να δράσει άμεσα, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Για το λόγο αυτό αγόρασε δύο μαχαίρια από ένα σουπερμάρκετ.

“Επιτέθηκε αρχικά στους επιβάτες του τελευταίου βαγονιού”, αφηγήθηκε κλαίγοντας μια αυτόπτης μάρτυρας στο κανάλι της καλωδιακής τηλεόρασης TVBS. “Τρομοκρατήθηκα όταν είδα έναν αιμόφυρτο ηλικιωμένο να βγαίνει από το βαγόνι μετά την άφιξη του τρένου στο σταθμό του Τσιανγκζιτσούι”, είπε ένας σοκαρισμένος επιβάτης.

ΠΗΓΗ:NewsIt.gr