Princess Εκλέρ

 Ιωάννα Μπέτση

Για την ΡΗΡ

 Υλικά: Για τα σου
500 ml. νερό, 250 m.l λάδι, 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
7 μεγάλα αυγά, ι κουταλάκι baking powder, ελάχιστο αλάτι εκλερ
Για την κρέμα
800 m.l γάλα, 200 m.l  κρέμα γάλακτος, 4 κροκάδια, 6 κουταλιές της σούπας corn flour, 8 κουταλιές σούπας ζάχαρη, 1 κουταλάκι σούπας άρωμα βανίλιας, 100 γρ. βούτυρο
Προετοιμασία
Βάζετε το νερό, το λάδι και λίγο αλάτι στη φωτιά για να ζεσταθούν. Όταν το νερό βράσει προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύετε με το μίξερ μέχρι να πήξει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αμέσως προσθέτετε  ένα ένα τα αυγά. Το κα΄θε ένα το ανακατεύετε με το μείγμα. Όταν βάλετε και τα επτά αφήνετε τη ζύμη να κρυώσει.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Με ένα κορνέ ή κουτάλι φτιάχνεται τα σου σε όποιο μέγεθος προτιμάτε. Δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλα γιατί η ζύμη όταν ψήνεται φουσκώνει.
Βάζετε τα σου στο φούρνο και τα αφήνετε να ψηθούν για τα δέκα πρώτα λεπτά στους 250 βαθμούς και έπειτα άλλα 25 λεπτά στους 200 βαθμούς. Τα σου πρέπει να είναι τραγανά και κενά από μέσα.
(Μην ανοίγετε το φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος)εκλερ2
 Για την κρέμα
Ξεχωρίστε από το γάλα 150 ml και το υπόλοιπο τα βάζετε να βράσουν μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα 4 κουτάλια ζάχαρη.
Χτυπήστε τα κροκάδια, τη βανίλια, το corn flour, την υπόλοιπη ζάχαρη και το γάλα που έχετε κρατήσει.
Προσθέτετε επιπλέον ένα ποτήρι γάλα και το αναμιγνείετε   στο μείγμα και όλο μαζί το προσθέτετε στο γάλα που ήδη βράζει. Χωρλις να σταματάτε να ανακατεύεται το αφήνετε 2-3 λεπτά και το βγάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε στην κρέμα το βούτυρο ανακατεύετε και την αφήνετε να κρυώσει. (πιο σύντομος τρόπος να τη βάλετε στο ψυγείο)
Κόβετε στην κορυφή τα κρύα σου και γεμίζετε με κρέμα, τέλος τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.