«Πιθανό να χάθηκαν 13 ζωές από ελάττωμα ασφαλείας»

Οι ρυθμιστικές αρχές ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν ότι είναι «πιθανό» περισσότεροι από 13 άνθρωποι να έχασαν τη ζωή τους εξ αιτίας προβλημάτων στα οχήματα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors.

Απαντώντας σε ερώτηση του πρακτορείου ρόιτερς η Εθνική Υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας (NHTSA), ανακοίνωσε ότι «ο τελικός αριθμός των νεκρών που σχετίζεται με αυτό το ελάττωμα ασφαλείας δεν είναι γνωστός στην υπηρεσία μας αλλά πιστεύουμε ότι είναι πιθανό ότι χάθηκαν πάνω από 13 ζωές».

Ο εκπρόσωπος της GM Τζιμ Κάιν ανέφερε ότι «υπήρξαν 13 θάνατοι που ενδέχεται να συνδέονται με το ελάττωμα του διακόπτη ανάφλεξης . Αυτό προκύπτει μετά από ενδελεχή ανάλυση των στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας». Η GM πάντως δεν έχει εξηγήσει πλήρως πώς κατέληξε στην καταμέτρηση των 13 θανάτων, ούτε έχει προσδιορίσει ποια είναι τα θύματα.

Η GM ανακάλεσε 2,6 εκατομμύρια μοντέλα, για να αντικαταστήσει τους ελαττωματικούς διακόπτες που μπορούν να προκαλέσουν διακοπή της λειτουργίας της μηχανής του οχήματος ενώ είναι σε κίνηση, γεγονός που οδηγεί σε ξαφνική απώλεια του υποβοηθούμενου συστήματος διεύθυνσης, της λειτουργίας των φρένων και των αερόσακων. Η GM έχει συνδέσει τον ελαττωματικό διακόπτη με οχήματα τα οποία κατασκευάστηκαν και πωλήθηκαν μεταξύ των ετών 2003 και 2010.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ