Φέρχοφσταντ: Δεν λύνονται τα προβλήματα με περισσότερο χρέος όπως λεει ο Τσίπρας

Για τη νέα Ευρώπη που οραματίζεται μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν Γκι Φέρχοφσταντ. Ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου τονίζει ότι η Ευρώπη χρειάζεται νέα ηγεσία με όραμα, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του και για την άνοδο ακραίων πολιτικών δυνάμεων.

Ο Γκι Φέρχοφσταντ ήταν ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Βελγίου και πλέον είναι ένας από τους υποψηφίους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την παράταξη των φιλελελεύθερων δημοκρατών.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Ευρώπη, αλλά και η Ελλάδα, πρέπει να αλλάξουν κι αυτό μπορεί να γίνει με μία ηγεσία με όραμα.

«Χρειαζόμαστε μία άλλη Ευρώπη, αλλά σε αυτή την άλλη Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, δε θα λυθούν τα προβλήματα δημιουργώντας υψηλότερο χρέος. Κι αυτό είναι το πρόβλημά μου με σοσιαλιστές πολιτικούς, ή με πολιτικούς σαν τον κ. Τσίπρα, και δεν μπορώ να δω πώς θα λυθούν τα προβλήματα δημιουργώντας περισσότερο χρέος» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φέρχοφσταντ, που επέλεξε την Ελλάδα ως τον τελευταίο σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος και για την άνοδο ακραίων πολιτικών σχηματισμών. «Βεβαίως και είμαι ανήσυχος με την άνοδο ακροδεξιών πολιτικών δυνάμεων, γιατί απλούστατα λένε ψέματα στον κόσμο. Δε θα λυθούν τα προβλήματά μας κλείνοντας τα εθνικά μας σύνορα. Δείτε για παράδειγμα την κλιματική αλλαγή ή τη μετανάστευση ή ακόμα και το διεθνές έγκλημα, είναι ψέμα» επισήμανε.

Ο Βέλγος πολιτικός επισήμανε ότι η πρώτη του προτεραιότητα σε περίπτωση εκλογής του στην προεδρία της Κομισιόν είναι η ανάκαμψη της Ευρωπαϊκής οικονομίας κι αυτό μπορεί να γίνει – όπως λεει – μόνο με την συνένωση των αγορών αλλά και των υπηρεσιών στην Ευρώπη.

Πηγή: skai.gr