Ζημιές στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου από τον ισχυρό σεισμό

Αθήνα
Ζημιές στο κτήριο και στα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Λήμνου προκάλεσε η ισχυρότατη δόνηση των 6,3 βαθμών που σημειώθηκε το Σάββατο στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης.«Υπάρχουν μεγάλες φθορές τόσο στο κτήριο όσο και στα εκθέματα του μουσείου» δήλωσε στο Mega.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 12:25 το μεσημέρι του Σαββάτου και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, την Τουρκία, όπου δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν, καθώς επίσης στη Βουλγαρία, αλλά και στην ΠΓΔΜ.

10 φωτογραφίες

Στο νησί μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο γγ Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης, προκειμένου να προχωρήσουν σε εκτίμηση της κατάστασης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος του σεισμού προσδιορίζεται στους 6,3 βαθμούς και το εστιακό του βάθος στα 27 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο υπολογίζεται στα 20 χλμ νότια, νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης και 296 χλμ βόρεια βορειοανατολικά της Αθήνας – 210 χλμ ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Αρχικά, στο χάρτη σεισμικής δραστηριότητας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός καταγράφηκε με μέγεθος 6,5 βαθμούς και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Newsroom ΔΟΛ

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε