Υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού

Published on: May 30, 2014 @ 9:47

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η απόφαση των δύο κυβερνητικών εταίρων να προχωρήσουν, ως επακόλουθο του εκλογικού αποτελέσματος, σε ανασχηματισμό όχι μόνον προσώπων αλλά – σύμφωνα με πληροφορίες- και σε αλλαγές σε οργανισμούς, ενώ ήδη έχουν κατατεθεί και προτάσεις για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, προσφέρει μία εξαιρετική ευκαιρία για να ιδρυθεί, επιτέλους, το Υπουργείο Απόδημου Ελληνισμού!

Μόλις χθες ο Πρόεδρος της Οργανωτικής και Αναθεωρητικής Επιτροπής για το ΣΑΕ, κ. Σάββας Αναστασιάδης, απηύθυνε πρόσκληση προς τα μέλη της Επιτροπής για νέα σύσκεψη, στις αρχές Ιουλίου, αναφορικά με το Νομοσχέδιο ανασυγκρότησης του ΣΑΕ.

Ακόμη κι αν επρόκειτο για κίνηση τακτικής, πάλι το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο. Η σύσκεψη τη μια  μέρα ανακοινώθηκε και την άλλη μέρα οδεύει προς αναβολή  λόγω …ανασχηματισμού!

Αλλά ήδη έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια από κυβέρνηση σε κυβέρνηση και από υπουργό σε υπουργό, και το Νομοσχέδιο παραμένει στο συρτάρι το δε ΣΑΕ σε …αφασία!

Δυο μέρες νωρίτερα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτημα της ΡΗΡ, είχε ορθώς επισημάνει: «Ως προς τον Απόδημο Ελληνισμό, δεν μπορεί να εμφανιζόμαστε πολυδιασπασμένοι κομματικά, μικρόψυχοι  χωρίς να έχουμε μία αίσθηση του εθνικού χαρακτήρα της πολιτικής μας για τους Απόδημους».

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει επανειλημμένως διακηρύξει την ανάγκη να προστατευθεί ο Απόδημος Ελληνισμός, ώστε ομοψύχως να μπορέσει να βοηθήσει και την πατρίδα.

Ίσως θα μπορούσε, λοιπόν, η πολιτική για τον Απόδημο Ελληνισμό να είναι υπερκομματική και αποσυνδεμένη από τις όποιες δυσλειτουργίες της εκάστοτε κυβέρνησης ή τις οποιεσδήποτε πολιτειακές ή πολιτικές διεργασίες.

Ένα Υπουργείο, όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι αρμοδιότητες που αφορούν τους Απόδημους Έλληνες, με πολιτική ηγεσία κατά προτίμηση προερχομένη από αυτούς (ή ακόμη και από Έλληνες πολιτικούς που έμαθαν τον Απόδημο Ελληνισμό),  πενταετούς σταθερής θητείας, αναδεικνυόμενη -με τη μέθοδο της εγκρίσεώς της από την Βουλή- από την εκάστοτε Κυβέρνηση και μη υποκείμενη σε ανασχηματισμούς ή άλλους κομματικούς στροβιλισμούς, θα μπορούσε, εκτιμούμε, να εργασθεί παραγωγικά υπέρ του ελληνισμού πάνω σε ένα «αδιατάρακτο» ημερολόγιο.

Ίσως δε, κατ΄ αντιστροφή της συνήθους πρακτικής, στην πράξη αποδειχθεί λιγότερο δύσκολο αυτό από ό,τι στη θεωρία…

Βέβαια, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος (ενδεχομένως και άλλοι) ένα τέτοιο Υπουργείο να εξελιχθεί σε κυβέρνηση μέσα στην κυβέρνηση. Αυτή η πιθανότητα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί νομοτεχνικά.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα ακολουθεί την κυβερνητική πολιτική για τον Απόδημο Ελληνισμό, η οποία θα διαμορφώνεται σε σύσκεψη (-εις) της εκάστοτε συμπολίτευσης με την αξιωματική αντιπολίτευση, σε επίπεδο ηγεσίας, αφού προηγουμένως θα έχει διεξαχθεί συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για το θέμα αυτό.

Η τήρησή της θα εποπτεύεται από την εκάστοτε Κυβέρνηση με το διορισμό ενός Ειδικού Γραμματέα.

Σε κάθε περίπτωση, η τεχνική επεξεργασία του ζητήματος αυτού είναι θέμα των ειδικών και όχι της παρούσης στήλης.

Εμείς μένουμε στην επισήμανση ότι η συγκυρία να συμπράττουν σε κυβερνητικό επίπεδο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να ξεφύγει ο Απόδημος Ελληνισμός από την τροχοπέδη της εσωτερικής πολιτικής διαμάχης, κάτι που στο παρελθόν στέρησε τους Απόδημους Ψηφοφόρους και από το δικαίωμα να ψηφίζουν από εκεί όπου κατοικούν στην αλλοδαπή.

Αν στέρξει δε να συναινέσει σε μία τέτοια “επανάσταση”  και ο ΣΥΡΙΖΑ, το αποτέλεσμα θα απογειώσει την Ελλάδα!

Στη δε παρατήρηση που θα μπορούσε να αντιπαρατεθεί,  πως σε εποχή λιτότητας δεν συστήνεις νέο υπουργείο, η ωφέλεια θα υπερκαλύψει την όποια δαπάνη.